İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,1116 %0.02
53,1487 %-0.94
6.409,16 % -3,23
62.231,17 %1.946
Muhalif. GÜNDEM Dışişleri Bakanı Fidan'dan Bangladeş ziyareti değerlendirmesi: Bu bağ ortak çıkarların ötesindedir

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Bangladeş ziyareti değerlendirmesi: Bu bağ ortak çıkarların ötesindedir

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Asya-Pasifik turunun dördüncü ve son durağı olan Bangladeş ziyaretini tamamladı. Başkent Dakka'da üst düzey temaslarda bulunan Fidan, iki ülke arasındaki dostluğun ortak çıkarların ötesinde, köklü bir tarihsel dayanışmaya dayandığını vurguladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Asya-Pasifik turnesinin son halkası olan Bangladeş'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında başkent Dakka'da Cemaat-i İslami Partisi Lideri Shafiqur Rahman ile bir araya gelen Bakan Fidan, ardından Başbakan Tarık Rahman tarafından kabul edildi ve mevkidaşı Halilur Rahman ile geniş kapsamlı ikili görüşmeler yürüttü. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden ziyarete dair detaylı bir bilanço paylaşan Fidan, şubat ayındaki seçimlerin ardından yeni bir döneme başlayan Bangladeş'in istikrarı ve refahı için Türkiye’nin desteğinin güçlü bir iradeyle süreceğini ifade etti.

BM Genel Kurul Başkanlığı için tebrik

Bakan Fidan, mevkidaşı Halilur Rahman'ın yakın zamanda Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurul Başkanlığı görevine seçilmesini takdirle karşıladığını belirterek kendisini bir kez daha tebrik etti. Rahman’ın bu prestijli görevi büyük bir başarıyla yürüteceğine inandığını kaydeden Fidan, iki ülke ilişkilerinin kardeşlik bağlarına uygun bir şekilde, son derece sağlam temeller üzerinde yükseldiğini ve önümüzdeki süreçte her alanda işbirliğini geliştirme kararlılığında olduklarını bildirdi.

Cox's Bazar'da insani diplomasi ve mülteci kampları

Bangladeş temasları sırasında bir milyondan fazla Arakanlı Müslüman'ın (Rohingya) barındığı Cox's Bazar bölgesindeki mülteci kamplarını da ziyaret eden Dışişleri Bakanı Fidan, burada Türkiye'nin yürüttüğü insani yardım faaliyetlerini yerinde inceledi. Sağlık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gibi kurumların çalışmalarını denetleyen Fidan, Türkiye-Bangladeş İnsani Yardım Hastanesi’nde görevli Türk sağlık personeliyle buluştu.

Zorlu saha şartlarında fedakarca çalışan tüm görevlilere teşekkürlerini ileten Fidan, Rohingya krizine kalıcı ve adil bir çözüm bulunmasının iki ülkenin ortak hedefi olduğunu dile getirdi. Türkiye ile Bangladeş arasındaki dostluğun niteliğine dikkat çeken Fidan, bu bağın sadece dönemsel çıkarlara değil, zor zamanlarda birbirine omuz veren iki milletin sarsılmaz dayanışmasına dayandığını ve bu köprüyü daha da güçlendireceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız