İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5020 %0.05
51,9054 %0.06
6.802,58 % -0,02
68.209,59 %0.048
Muhalif. GÜNDEM Depremzede seçmen için 'askıda bilet' kampanyası

Depremzede seçmen için 'askıda bilet' kampanyası

Deprem bölgesinde 9 milyona yakın seçmen var. Birçoğu başka şehirlere gitmek zorunda kaldı. Yüzbinlerce depremzedenin oy kullanmak için kendi şehirlerine gitmesi gerekiyor. 'Askıda Bilet' platformu ihtiyacı olan depremzedelere bilet sağlarken şu ana kadar 17 bin bilet talep edildi ancak 5 bin bilet karşılanabildi.

Okunma Süresi: 2 dk

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı. Başka bir şehirde olup oy vermek için deprem bölgesine gitmesi gereken 1.5 milyon seçmen olduğu tahmin ediliyor.

Askıda Bilet platformu oy vermek isteyip maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemeyecek olanlar bilet sağlamayı amaçlıyor. Şu ana kadar 17 bin bilet talep edildi ancak 5 bin bilet karşılandı.

NTV’den Melike Şahin’in aktardığına göre, Oy ve Ötesi Başkanı Ertim Orkun, askidabilet.com sitesinden talep formunun doldurulabileceğini belirterek "Sitede sadece o seçmen belgesinin kişinin gerçekten orada oy kullanacağının kontrolü yapılıyor" dedi.

Karşılanması gereken 12 bin bilet var

Hala karşılanması gereken 12 bin bilet var. Bunun için bağışçıların desteğine ihtiyaç duyuluyor.

Zaman zaman tek yönlü bilet talebinin olduğunu o yüzden kişi sayısının da farklılık gösterdiğinden söz eden Orkun, "Burada şu anda elimizdeki para bu biletlerin hepsini almaya yetmiyor. Destek toplamamız gerekiyor. Hedef, mümkün olan en fazla sayıda insana ulaşmak" dedi.

Depremzedelerin talepleri ve bağışlar, seyahatin mümkün olduğu son ana dek alınmaya devam edecek.

9 milyon seçmeden 133 bini kayıtlarını aldırdı

Askıda bilet, ‘Oy ve Ötesi’, ‘Türkiye Taıntım Vakfı’, ‘Ses Eşitlik ve Dayanışma Derneği’, ‘Türkiye Gönüllüleri’ ve ‘İhtiyaç Haritası’nın desteklediği sivil bir inisiyatif olarak adlandırılıyor.

Deprem bölgesinde 9 milyona yakın seçmen var. Bu seçmenlerin 133 bini kayıtlarını başka şehirlere aldırdı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız