İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5359 %0.07
49,6539 %0.06
5.778,15 % 0,44
92.077,40 %-1.249
Ara
Muhalif. GÜNDEM DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan’dan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum’a 'siyasi tutsak' tepkisi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan’dan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum’a 'siyasi tutsak' tepkisi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un “Türkiye’de siyasi tutsak yoktur” açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi. Bakırhan, “Karaktersiz, yüzeysel ve rahatsız edici dil kullanılıyor” diyerek barış ve demokrasi için samimi bir dil çağrısı yaptı.

Okunma Süresi: 2 dk

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır’da partisinin düzenlediği ‘Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı’nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İki gün sürecek etkinlikte Bakırhan’ın yanı sıra Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları ve çok sayıda davetli yer aldı.

Bakırhan, atanan kayyumların geri çekilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Siyasi tutsak belediye eş başkanlarımızın, seçilmiş arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması gerekiyor. Yerel yönetimler, devletin demokratikleşmesi için bir köprü ve yol haritasıdır” dedi. Katı merkeziyetçi anlayışın devam etmesini eleştiren Bakırhan, “Merkezi sağlam tutmak istiyorlarsa, bunun tek güvencesi yerel demokrasinin güçlendirilmesidir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un “Türkiye’de siyasi tutsak yoktur” sözlerine de sert tepki gösteren Bakırhan, isim vermeden “Karaktersiz, karakteri küçük kimi insanlar yüzeysel, irrite edici, rahatsız edici dil kullanıyor” diyerek tepkisini dile getirdi. “Siyasi tutsak demeyecekmişiz, ne diyeceğiz o zaman? Siyasi rehine mi?” diyerek hukukun ve demokrasinin eksikliğine dikkat çekti.

Bakırhan, barış sürecinin dil üzerinden şekillendiğine vurgu yaparak, iktidar medyasının kullandığı dilin toplumsal barışı zedelediğini savundu. “Yeni bir döneme girdik, bu dönemde kapsayıcı ve samimi bir dile ihtiyacımız var” diyen Bakırhan, çözüm sürecinin geleceğinin yerel yönetimlerin cesaret ve iradesine bağlı olduğunu belirtti.

DEM Parti lideri, büyük barış ve kardeşlik için gece gündüz çalışılması gerektiğini, öncülerin bu sürece uygun bir duruş ve pratikle katkı sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *