İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
7.136,03 % -0,98
70.723,13 %-2.179
Muhalif. GÜNDEM Davutoğlu: Türkiye’ye operasyon yapan da, faiz lobisi de bizzat Erdoğan ve ekibidir!

Davutoğlu: Türkiye’ye operasyon yapan da, faiz lobisi de bizzat Erdoğan ve ekibidir!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kur artışına ilişkin; "Sayın Cumhurbaşkanı, son 4 gün içinde bu ülkenin ekonomisine operasyonu bizzat siz yaptınız ve faiz lobisi de bizzat siz ve sizin ekibinizdir! Kimse size "Merkez Bankası Başkanını değiştirin" demedi." açıklamasını yaptı. 

Okunma Süresi: 3 dk

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Çankaya 1. Olağan Kongresi’nde konuşarak gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

İktidarın tedirgin olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Tedirginler çünkü Türkiye’ye verdikleri zararın bir bedeli olduğunu çok iyi biliyorlar. Biz bu bedeli onlara hatırlatacağız” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şu şekilde:

"Bir geceyarısı kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı değişikliği yapıldı. Pazar gecesinden itibaren vatandaşlar uyumadan Asya piyasalarındaki hareketliliğe baktılar. Dün bütün piyasalar tedirgin bir şekilde hareketliydi. Türk lirası yüzde 10 değer kaybetti. Türkiye'nin borçlanma riski arttı. Dün itibariyle 48 saat içinde Türkiye'nin risk primi 300'den 475'e çıktı. Bu, Türkiye'nin 450 milyar dolarlık dış borcuna ek bir gecede 6 milyar dolar eklenmesi demek. Yazıktır! Bu yanlış politikalar yüzünden Brezilya'dan, Rusya gibi ülkelerden çok daha fazla faiz ödüyoruz. Dünyada en fazla faiz ödemesi yapan ülkeler sıralamasında Türkiye 190 ülke arasında yedinci! Hani ilk 10 ekonomiye girecektik? Faiz liginde ilk 10'a girdiler, yazıklar olsun!

Sayın Cumhurbaşkanı en ufak bir krizde "Faiz lobisi saldırıyor, Türkiye'ye dışarıdan operasyon yapılıyor" diyor ya, Sayın Cumhurbaşkanı, son 4 gün içinde bu ülkenin ekonomisine operasyonu bizzat siz yaptınız ve faiz lobisi de bizzat siz ve sizin ekibinizdir! Kimse size "Merkez Bankası Başkanını değiştirin" demedi. Nerede bunun dış faktörü? Hangi ülke baskı yaptı da değiştirtti? Peki Naci Ağbal liyakatsiz ise 4 ay önce niye göreve getirdiniz? Ağbal'ı yeni tanımıyorsunuz ki, 20 yıldır siyasi ekibinizde yer alıyor. Türkiye'ye dönük en büyük saldırı bugün Ankara'da iktidarın içinden gelmektedir. Her türlü yasakları, yolsuzluğu ve yoksulluğu bu ülkeye bela etmiş bir yönetimden gelmektedir. Kimse Naci Ağbal'ı değiştirin demedi, kendisi değiştirdi.

"CUMA GÜNÜ KİMLER TÜYO İLE DOLAR ALDI?"
Cuma günü Naci Ağbal'ın görevden alınmasından tüyo alanların ne kadar dolar aldıklarına bakılmalı. 450 milyon dolardan bahsediliyor. O gün kimler dolar almışsa tek tek bilançolardan çıkarılıp takip edilmeli. Milletin rızkı sizin yolsuzluklarınıza feda edilemez.

Merkez Bankası'nın hesap vermesi gereken şey: Enflasyon hedefini tutturup tutturmamasıdır. Merkez Bankası'nın başka bir misyonu yok. Enflasyon hedefini tutturuyor mu, memleketin parasını koruyor mu, kur-enflasyon-faiz denkleminde doğru politikalar uyguluyor mu... Merkez Bankası Başkanı bağımsız olmalıdır, ancak enflasyon hedefini 2 yıl üst üste gerçekleştiremezse yasamaya, TBMM'nin ilgili komisyonuna gelip hesap vermeli ve gerekçelerini anlatmalı.

"KAÇ KİŞİ BAKANLARIN İSMİNİ BİLİYOR?"

Bugünlerde en tedirgin kesim herhalde bakanlardır. Acaba değişecek miyiz diye uykusu kaçan bakanlardır. Bakanlık müessesesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte genel müdürlük düzeyine indirilmiştir. Daha önce bildiğiniz bakan isimlerini bugün biliyor musunuz? Mesela Enerji Bakanı kim desek, Tarım Bakanı kim desek kaç kişi biliyor? Kurumların içi birer birer boşaltıyor.

İstanbul Sözleşmesi'ni onaylayan, devreye sokan imza Sayın Erdoğan'a aittir. Çıkıp tutarlılık adına bir izahatta bulunması lazım. Ama artık tutarlılık gibi bir düşüncesi yok, dün söylediğini bugün reddediyor."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız