İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5444 %0.06
49,6681 %0.03
5.770,25 % 0,30
91.962,65 %-1.177
Ara
Muhalif. GÜNDEM Cübbeli Ahmet’ten zirai don yorumu: “Kayısılar zinadan yandı”

Cübbeli Ahmet’ten zirai don yorumu: “Kayısılar zinadan yandı”

Cübbeli Ahmet, Malatya’daki zirai don olayını zinaya ve günahlara bağladı. “Kayısı yanmadan önce tövbe edin” dedi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz Nisan ayında Malatya ve çevre illerde etkili olan zirai don olayına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Ünlü, tarım ürünlerinin zarar görmesini zina ve namaz kılınmamasına bağladı.

Malatya'nın Kuluncak ilçesi Kızılmağara Mahallesi’nde açılışı yapılan Şapkırı Osman Camii’ne katılan Cübbeli Ahmet, ardından Malatya merkezde düzenlenen bir etkinlikte cemaatine seslendi.

“Kayısı Yanmadan Önce Günahlara Tövbe Ediniz”

Zirai don olayına ilişkin konuşmasında, “Kayısılar zina yüzünden yandı” diyen Cübbeli, şöyle konuştu:

“Bunlar düzgün iman etseydiler, şeriatın hükümlerine tam iman etseydiler… Haramların başında namazsızlık geliyor, içki geliyor, faiz geliyor. En büyük mesele zina. Malatya’da da illa ki var. Ondan sonra kayısılar yandı diye bas bas bağırıyorlar. Kayısı yanmadan önce günahlara tövbe deyiniz.”

İlçeleri Tek Tek Saydı, Toplumu Suçladı

Konuşmasının devamında Hekimhan, Pütürge gibi ilçeleri anarak tüm bölge halkını eleştiren Cübbeli Ahmet, şu ifadeleri kullandı:

“Zina almış başını gitmiş. Hacısı hocası bu işe düşen var. Suratlarına bakıyorum, siyahlık var. O siyahlık zinanın siyahlığı. Bu toplumda zina işi çok var. Malatya’da da illaki var. Bazı namaz kılanlarda bile zina yapan var. Hacca gidiyorlar, umreye gidiyorlar, gelip yine zina yapıyorlar. Çok fena. Ondan sonra kayısılar yandı diye bas bas bağırıyorlar. Kayısı yanmadan önce günahlara tövbe deyiniz.”

Tepkiler Gecikmedi

Cübbeli Ahmet’in bu sözleri sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı. Tarım uzmanları ve yurttaşlar, iklimsel olayların dini referanslarla açıklanmasının bilim dışı ve toplumu kutuplaştırıcı olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *