CHP ve SHP'de gençlik kolları başkanlığı yapan partililer, ortak açıklamada bulundu. Açıklamada, "Önemli konularda sessiz kalarak her dönem atanıp, her yere adaylık takıntısını sürdürenler ile örgüt evlatlarının atanması gereken yerlere bir gerekçe ile atananların CHP kadrolarına kılavuz olması mümkün değildir" denildi.
CHP ve SHP'de gençlik kolları başkanlığı yapan Erhan Baydar, Ayça Akpek, Ayhan Yalçınkaya, Umut Tunç, Mustafa Erdoğdu, Emra Doğan, Barbaros Dinçer, İrfan İnanç Yıldız adına ortak bir açıklamada bulunuldu.
Önümüzdeki seçimler için sürecin CHP ve ortakları lehine işlemekte iken CHP'den düşünsel temeli olmayan ayrılmaların, AK Parti'nin gündem değiştirme çabalarına hizmet ettiği belirtiler açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Bugünkü siyasal tablonun nereden kaynaklandığı unutulmamalıdır. Ancak ayrılma sürecine gidenlerin, CHP'yi "FETÖ, PKK" gibi suç unsuru olacak, "Saros" gibi CHP'de yer bulması mümkün olmayan etiketler ile saldırmalarını ve CHP'yi tabela partisi olarak tanımlamalarını ve hoyratça saldırmalarını etik bulmuyoruz.
Hiç kimsenin Atatürk ve kurucu değerlerimize bağlılığımızı ölçme, sınıflandırma ve değerlendirmeye hakkı olmadığı gibi, haddi de olamaz.
ÖNEMLİ KONULARDA SESSİZ KALARAK...
Önemli konularda sessiz kalarak her dönemin atanıp, her yere adaylık takıntısını sürdürenler ile örgüt evlatlarının atanması gereken yerlere bir gerekçe ile atananların CHP kadrolarına kılavuz olması mümkün değildir.
Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri ile kurucu değerlerimiz ışığında, genel başkan adayı oldukları partiden ayrılmaları doğru bulmuyoruz.
Kamuoyuna bir kere daha hatırlatıyoruz:
CHP bir dilekçe ile kurulmamıştır. CHP Gençlik kolları, kendisini ülkeli ve CHP'ye hesapsız ve beklentisiz armağan eden bireylerden oluşur.
Bugün birlik ve bütünlüğümüzü daha da pekiştirerek, güçler ayrılığı ve hukukun üstünlüğünü sağlayıp laik, özgürlüktçü, çağdaş demokrasi ve aydınlık yarınların mimarı olacağız."