İstanbul
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6337 %0.27
51,6013 %-0.2
6.704,43 % 0,27
67.101,49 %0.408
Muhalif. GÜNDEM CHP Parti Meclisi toplandı: Özgür Özel toplantıya katılmadı

CHP Parti Meclisi toplandı: Özgür Özel toplantıya katılmadı

CHP bugün genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu eşliğinde toplandı. CHP'ye adaylığını açıklayan Özgür Özel toplantıya katılmadı.

Okunma Süresi: 2 dk

CHP PM Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Başkanlığına adaylığını koyan Özgür Özel toplantıya katılmadı.

NELER KONUŞULACAK?

Cumhuriyet'in haberine göre toplantıda, geçen hafta önerilen 5 Kasım tarihi görüşülecek. Genel merkezin önerdiği tarih için partide değişimi savunanların da bir itirazı bulunmuyor.
PM üyeleri kavgaları da gündeme almak istiyor

Bunun yanında PM üyeleri, il kongrelerinde çıkan kavgaların ve çekişmelerin son bulmamasını da toplantıda gündeme gelebileceğini söylüyor.

Partide değişimi savunanlar, genel merkezden kongrelere müdahaleler olduğunu söyleyerek bu konunun dillendirilebileceğini belirtiyor. Değişimciler konuyla ilgili “Bazen genel merkezden gönderilen divan başkanlarının tavırları ve müdahaleleri hoş olmuyor. Kayseri’de 240 delegesi olan Melikgazi seçime sokulmadı. İzmir ve Konya’da genel merkezin müdahalesiyle çarşaf liste yerine blok liste oluşturuldu. Hatay’da ilçe kongreleri başlamadan görevden alınan başkanlar oldu. Siirt’te kavga oldu. Bu tip müdahaleler, genel merkezden gelen işaretler hoş değil. Konya ve İzmir’de bu nedenle kavga çıktı. Bunlar da konuşulabilir” değerlendirmesini yapıyor.

Tüzükte farklı görüşler var

Toplantıda tüzük kurultayı konusunun ele alması bekleniyor. Genel merkez kanadı, tüzük kurultayının kasım ayı içinde toplanabileceğini belirtiyor.

Değişimcilerse tüzük konusunun “aceleye getirilemeyeceğini” savunuyor. Önerilerin değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen isimler, “Şu anda bu değişikliği delegeyi oyalamak için bir söylem olarak kullanıyorlar, o yüzden samimi gelmiyor. Tüzüğün detaylıca konuşulması için yerel seçimler sonrasında, 2024 yılı içinde ele alınması gerek” diyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız