İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6337 %0.27
51,6013 %-0.2
6.704,43 % 0,27
66.927,92 %-0.071
Muhalif. GÜNDEM CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen'den CHP İstanbul kongresindeki Divan Başkanlığı'na tepki

CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen'den CHP İstanbul kongresindeki Divan Başkanlığı'na tepki

Okunma Süresi: 2 dk

CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu geçtiğimiz günlerde duyuran Prof. Dr. Örsan K. Öymen, dünkü CHP İstanbul olağan kongresinde Divan Başkanlığı'nın kendisini Parti Meclisi (PM) üyesi olarak anons ettiğini ve sık sık konuşmasına müdahale edildiğini belirterek, "Bu ucuz, basit ve saygısız tezgahı kuranları kınıyorum" dedi. 

Öymen X hesabından yaptığı açıklamada konuyla tepkisini şöyle dile getirdi: 

"Bugün İstanbul'da CHP İl Kongresi'ne katıldım. Kongre bir fiyaskoyla başladı. Katıldığım tüm il kongrelerinde, CHP Genel Başkan Aday Adayı olduğum için, siyasi nezaketin ve teamüllerin gereği, söz hakkı, açılış konuşmalarından sonra, öncelikle bana ve kongrede başka bir Genel Başkan Aday Adayı varsa ona veriliyordu ve Genel Başkan Aday Adayı olarak anons ediliyorduk. Bugün Divan Başkanlığı sıralamayı bozarak benim konuşmamı arka sıralara attığı gibi, beni de Genel Başkan Aday Adayı olarak değil, eski Parti Meclisi Üyesi olarak anons etti ve konuşmama sık sık müdahale etti. Bu ucuz, basit ve saygısız tezgahı kuranları kınıyorum, onları CHP örgütüne, üyelerine, tabanına ve halka havale ediyorum!

Kongredeki sözlerime gelecek olursak; parti içi demokrasinin tesis edilmesi ve partinin özüne ve ilkelerine dönmesi gerektiğini söyledim; ayrıca medyanın kamu hizmeti vermekle sorumlu olduğunu, medya etiğine uygun davranması gerektiğini ve CHP Genel Başkan aday adaylarına eşitlik ilkesiyle yaklaşması gerektiğini;CHP Genel Başkanı'nı medyanın belirleyemeyeceğini; medya ile siyasi parti yönetimleri arasında güçler ayrılığı olmadan demokrasinin var olamayacağını; CHP'nin, kongre salonlarındaki oluşumlardan ibaret olmadığını; CHP'yi ayakta tutan şeyin salonun dışındaki üyeler, taban ve seçmen olduğunu; bu nedenle delegelerin seçmene ve tabana göre hareket etmesi gerektiğini; partide genel başkan değişikliğinin olmaması durumunda belediye seçimlerinin kaybedileceğini, bunun anlaşılması için bilimsel ve güvenilir bir araştırmanın yapılmasının yeterli olacağını; bizim arkamızda genel merkezin, belediyelerin, sermayenin, medya-siyaset-ticaret üçgeninin bulunmadığını; düşüncelerimizle, ilkelerimizle, ideolojimizle, davamızla siyaset yaptığımızı ifade ettim."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız