Medyaradar isimli internet sitesinde “Cezmi Abi” köşesinde önemli konulara yer veren gazeteci Cezmi Sayılgan’ın son yazısı yine sektörün önemli bir konusunu gündeme getirdi.
Sayılgan, kaleme aldığı yazısında gazetecilere yeşil pasaport verilmesinin bir ayrıcalık değil, mesleğin gerektirdiği bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Yazıda, özellikle yurt dışı görevlendirmelerde yaşanan vize süreçlerinin hem gazetecileri hem de kamuoyunun haber alma hakkını olumsuz etkilediği ifade edildi.
Yazıda şu ifadelere yer verildi:
“Gazetecilere yeşil pasaport verilmesi bir imtiyaz değil, haber takibi açısından zorunluluktur. Vize süreçlerindeki gecikmeler kamuoyunun haber alma hakkını da sekteye uğratmaktadır.”
Köşe yazısında ayrıca, belirli kıdeme sahip basın kartı sahiplerine hususi pasaport verilmesinin hem mesleki hareket kabiliyetini artıracağı hem de Türkiye’nin uluslararası alandaki medya temsil gücünü güçlendireceği görüşü dile getirildi.