İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5901 %0
51,5338 %0.12
6.693,98 % -0,16
70.023,42 %4.009
Muhalif. GÜNDEM Büyükerşen: Kendimi hiçbir zaman yaşlı hissetmedim

Büyükerşen: Kendimi hiçbir zaman yaşlı hissetmedim

Okunma Süresi: 3 dk

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yerel seçimlerde bir kez daha Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamasının gerisine CHP lideri Özgür Özel’den aldığı talimat olduğunu söyledi. 86 yaşında olan Büyükerşen, yaşıyla ilgili gelen yorumlara, “İnsan kendisini hissettiği yaşta sayar. Yaş meselesi ikide bir ortaya atılınca Türkiye’nin pek çok yerinden atasözleri geldi. Kendimi hiçbir zaman yaşlı hissetmedim” dedi. Büyükerşen bitirmek istedikleri projeler olduğunu söyledi.

Sözcü’ye konuşan Büyükerşen, şunları kaydetti:

"Türkiye’de muhalefet partileri içinde  oy yüzdesi en yüksek olanlardan biriyim"

“1999’da siyasete girdim. Artan oy oranıyla 5 dönem seçimi kazandım. Son seçimde oy oranım yüzde 52.8, partimizin Eskişehir’de genelde oyu yüzde 25- 30 arasında oynar. Türkiye’de muhalefet partileri içinde  oy yüzdesi en yüksek olanlardan birisiyim.

"İki ilçe başkanı da talimat üzerine aynı yerden adaylık başvurusu yaptı "

“Önceki gün, il başkanımızın genel başkanımızla yaptığı görüşme sonrası, onun talimatı ile aday adaylığı başvurumu yaptım. Genel başkanımızla daha önce görüştüğümde, büyükşehirlerin adaylığının mevcut başkanlarla devam edeceğini söylemişti. Ben ‘olacağım, olmayacağım’ demedim. Sadece Eskişehir’in seçimdeki durumunu konuştuk. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt da aynı yerden adaylık başvurusunu, genel başkandan gelen talimat üzerine yaptılar.

"İnsan kendisini hissettiği yaşta sayar"

“Yaşımı gündeme getiriyorlar. 8 Kasım’da 86 yaşına bastım. İnsan kendisini hissettiği yaşta sayar. Yaş meselesi ikide bir ortaya atılınca Türkiye’nin pek çok yerinden atasözleri geldi. Kendimi hiçbir zaman yaşlı hissetmedim.

"Bitirmem gereken projeler var"

“Allah bana bir fırsat verdi, yaptığım kamu görevlerini sürdürülebilirlikle sağladım. Sürdürülebilirlik de bir proje bitiyordu başladığım başka bir proje ‘onu da bitirelim’ diyordu. Şimdi de var. Örneğin elektrik enerjisi üretiminde yönetmelik değiştirmek istiyorum. Çatıların üstündeki kiremit bitkisel topraklardan yapılır ve o toprak ziyan olur. Aslında çatıların kaplamasının baştan aşağı güneş kolektörleri ile döşenmesini planlıyorum. Bunun için yönetmelik değişikliği yapmak istiyordum. Vatandaşın elektriği ucuza gelecek, elektrik üreteceğiz hem de bunları yapanları teşvik etmek için de belki bazı konularda indirim yapacaktım. Vatandaştan aldığım şeylerden paralarla teşvik etmek istiyorum.

“Hava alanında sivil havacılık okulunun olduğu yere tramvay götürmek istiyordum. Oradan şehrin kuzey yönlerinde tramvay tamamlanmış olacak. Hafif raylı sistemle tramvay ulaşımı sağlanacak.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız