İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,7685 %0.14
55,7345 %0.01
6.425,34 %0.64
80.306,21 %-0.24
Muhalif. GÜNDEM Buğra Kavuncu'dan 500 bin liralık tazminat davasına sert tepki: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Buğra Kavuncu'dan 500 bin liralık tazminat davasına sert tepki: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, fon soruşturmasıyla ilgili açıklamaları nedeniyle AK Parti tarafından açılan 500 bin liralık tazminat davasına sert çıktı. Kavuncu, tehditlere boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Buğra Kavuncu'dan 500 bin liralık tazminat davasına sert tepki: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, fon soruşturmasına ilişkin ifadeleri nedeniyle AK Parti Genel Merkezi tarafından hakkında açılan 500 bin liralık tazminat davasını değerlendirdi. Kavuncu, iktidarın yolsuzluk iddialarını dile getirenleri susturmaya çalıştığını belirterek, milletin hakkını savunmaktan geri durmayacaklarını ifade etti.

Hazine vurgunu ve tazminat davası

Kavuncu, iktidarın hazineden milyarlarca doların buharlaştığı bir ortamda kendisinden 500 bin lira talep etmesini eleştirerek, "Milletin cebinden 100 milyarlarca doları buharlaştırdılar, sanırım 10 bin dolarları eksik kalmış, onu da benden istiyorlar" dedi. Yolsuzluk iddialarında adı geçen isimlerin İYİ Parti ile hiçbir bağı olmadığını hatırlatan Kavuncu, asıl sorumluların üzerine gidilmediğini savundu.

Buğra Kavuncu'dan 500 bin liralık tazminat davasına sert tepki: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Sindirme politikalarına karşı kararlılık mesajı

İktidarın, yolsuzlukları dile getirenleri dava ederek sindirmeye çalıştığını vurgulayan Kavuncu, "2 milyar vurgun yapanlara WhatsApp grubundan çıkarma cezası verilirken, bu vurgunu dile getiren bana tazminat davası açılıyor. Bu tehditlerle bizleri sindiremezsiniz.

Canımızdan başka verecek bir şeyimiz kalmasa da bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. Kavuncu, Anayasal siyaset yapma haklarını kullanmaya devam edeceklerini ve milletin vicdanında mahkum olan tarafın kendileri olmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız