İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6304 %0.11
52,5769 %0.46
6.812,73 % -0,26
70.995,89 %-2.129
Muhalif. GÜNDEM Bakan Uraloğlu'ndan Libya uçağı açıklaması: Sabotaj bulgusuna rastlanmadı

Bakan Uraloğlu'ndan Libya uçağı açıklaması: Sabotaj bulgusuna rastlanmadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da düşen ve Libya askeri heyetini taşıyan uçağa ilişkin "İsrail sabotajı" iddialarını yalanlayarak, şu ana kadar yapılan incelemelerde herhangi bir sabotaj bulgusuna rastlanmadığını açıkladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başkentte katıldığı bir etkinlikte gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarının odağında, 23 Aralık 2025 tarihinde Ankara’da düşen ve Libya askeri heyetini taşıyan uçak kazası yer aldı. Kamuoyunda geniş yankı bulan ve İsrail tarafından bir sabotaj gerçekleştirildiği yönündeki iddialara değinen Uraloğlu, soruşturmanın titizlikle devam ettiğini ancak mevcut verilerin bu iddiaları desteklemediğini vurguladı.

Kapsamlı teknik inceleme sürüyor

Kazanın hemen ardından başlatılan adli ve teknik soruşturma süreci, hem kaza kırım ekipleri hem de savcılık nezdinde çok yönlü olarak yürütülüyor. Bakan Uraloğlu, uçağın hava trafik kontrol kulesiyle yaptığı telsiz görüşmelerinin kayıt altına alındığını, uçağın uçuş verilerini içeren kara kutuların (FDR ve CVR) çözümlendiğini belirtti. Ayrıca pilotların kaza öncesi kendi aralarındaki konuşmaların da detaylı bir analizden geçirildiği ifade edildi.

Resmi rapor bekleniyor

Elde edilen tüm teknik veriler ve uzman değerlendirmeleri ışığında şu ana kadar sabotaja işaret eden somut bir kanıtın bulunmadığını kaydeden Uraloğlu, spekülatif bilgilere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Kazanın kesin nedeninin, savcılık ve kaza kırım uzmanları tarafından hazırlanacak olan nihai raporun tamamlanmasıyla birlikte kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

23 Aralık 2025'te yaşanan trajik kazada, Libya askeri heyetinden sekiz kişi hayatını kaybetmişti. Ankara semalarında gerçekleşen bu olayla ilgili teknik ve adli süreç, uluslararası havacılık standartlarına uygun olarak devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız