İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3794 %0.14
53,9466 %-0.09
6.168,06 % 0,22
64.760,00 %0.877
Muhalif. GÜNDEM Bakan Tekin'den Özel Bezciyan Ermeni Okulu'na ziyaret: Azınlık okullarında müfredat yenileniyor

Bakan Tekin'den Özel Bezciyan Ermeni Okulu'na ziyaret: Azınlık okullarında müfredat yenileniyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Fatih'teki Özel Bezciyan Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek okul yönetimi ve azınlık toplumu temsilcileriyle bir araya geldi. 2002 yılından bu yana tüm inanç ve kimliklerin temel hak ve özgürlükleri konusunda önemli mesafeler katedildiğini belirten Tekin, okullardaki Ermenice ders programlarının Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yenilenmeye devam ettiğini açıkladı.

Bakan Tekin'den Özel Bezciyan Ermeni Okulu'na ziyaret: Azınlık okullarında müfredat yenileniyor
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Özel Bezciyan Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret öncesinde Ermeni Patrikhanesi'ni ve Kumkapı'daki temaslarını tamamlayan Bakan Tekin, okulda düzenlenen programda azınlık kurumlarıyla sürdürülen diyalog ve iş birliğinin önemine dikkat çekti. 2002 yılından bu yana her yurttaşın eşit zeminde yaşayabileceği bir iklim oluşturulduğunu belirten Tekin, hükümet dönemi boyunca farklı inanç ve kimlik gruplarına yönelik atılan adımları değerlendirdi.

"Sünni Müslüman olarak ne istiyorsam tüm vatandaşlarımız için onu arzu ediyorum"

Konuşmasında muhafazakâr Sünni Müslümanların haklarına yönelik adımların sadece başörtüsü meselesine indirgenmesinden bir akademisyen olarak rahatsızlık duyduğunu dile getiren Tekin, Alevi Bektaşi, Süryani ve Ermeni vatandaşların da yapılan düzenlemelerden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda etnik, dini veya kültürel kimliği nedeniyle ötekileştirilen herkesin hakkını savunduklarını vurgulayan Tekin, kendi inancı için ne arzuluyorsa Türkiye'deki tüm vatandaşlar için de aynı eşitlikçi anlayışı arzuladıklarını kaydetti.

Ermenice ders programları Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uyarlanıyor

Eğitimde dil öğretiminin uluslararası standartlara taşındığını, okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini temel alan yeni bir ölçme-değerlendirme sistemine geçildiğini aktaran Bakan Tekin, azınlık okullarındaki ders içeriklerine ilişkin önemli bir duyuruda bulundu. Özel Bezciyan Ermeni Okulu ve benzeri kurumlardaki Ermenice programların Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile uyumlu hale getirilmesi amacıyla çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.

Azınlık okullarına yönelik destek ve eşitlik vurgusu

Müsteşarlık döneminden bu yana azınlık okullarındaki öğrencilerin sorunlarını diğer okullardan ayrı tutmadıklarını belirten Tekin; bu kurumların teşvikler, etkileşimli tahta uygulamaları ve ücretsiz ders kitabı tedariki gibi olanaklardan eşit şekilde yararlandığını hatırlattı. Ayrıca merkezi sınavlarda öğrencilere kendi dinlerinden soru çözme imkânı sunulduğunu belirten Bakan Tekin, mevcut sorunların çözümü için diyalog kanallarını açık tutmaya devam edeceklerini vurguladı. Programda İstanbul Milletvekili Sevan Sıvacıoğlu, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, Ermeni Vakıflar Birliği (ERVAB) Eğitim Komisyonu Başkanı Mari Yancı, Okul Kurucu Temsilcisi Janet Şirinoğlu ve yetkililer hazır bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız