İstanbul
Hafif yağmur
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4956 %0.05
51,8997 %0.05
6.855,37 % 0,76
68.196,27 %-0.063
Muhalif. GÜNDEM Bakan Soylu: Ekrem İmamoğlu, Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardan bir tanesidir

Bakan Soylu: Ekrem İmamoğlu, Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardan bir tanesidir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, "Sivas'ta seçim kurulunun başka bir yeri gösterebilecekken getirip burada bu miting yapmasının sebebi bu kavgayı kanatmak. Ekrem İmamoğlu, Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardan bir tanesidir" ifadelerini kullandı.

Okunma Süresi: 3 dk

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ülke TV'de Haftanın Raporu Programı'nda, Murat Yılmaz, Mehmet Acet ve Oğuzhan Bilgin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğramasına ilişkin "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını Ülke TV canlı yayınında tek tek açıklayacağım" diyen Bakan Soylu yayın sırasında İmamoğlu'na yönelik "Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardan bir tanesidir" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu açıklamasında şunları ifade etti:

"Bugün Sivas'ta da miting vardı. İstanbul'da hizmet bittiği için Sivas'taki hizmete yönelik bir adımı atmak için çaba sarf ediyorlardı. Aynısını yaptılar biliyor musunuz? 4 Mayıs'tan sonra siyasi faaliyetlerle ilgili izin verme hakkı YSK'dadır. Bir ilde partinin geniş mitingi söz konusuysa oranın kendine ait alanları var. Örneğin İstanbul'da kura çekildi. Yenikapı her ne hikmetse kazındı. Birçok şey ortaya kondu. Cumhuriyet tarihinin en büyük gelirini alan belediye İBB'dir. Bir mağduriyet yapıyor çünkü iş yapmak istemiyor. Ben İstanbul'daki halini görüyorum diplerde. İlçe seçim kurullarından izin alması lazım.

Bugün Sivas için müracaat ediyor. 'Ben izin istiyorum' diyor sizden ben burayı vermiyorum ayarladığım bir yer var diyor. Nasıl bize İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda yap biz orada yaptık. O yerleri veren seçim kurulu. Buna rağmen gitti ve bugün o dediği yerde miting yaptı Sivas'ta. Aynı tahriki orada yapmak istedi. Bu bir kanunsuzluk.

Yapmasının bir tek sebebi var, bu arkadaşın bir gündem hastalığı var. Kendi içlerinde bir rekabeti var. Bay Kemal, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu birbirlerinden nefret ediyorlar. Kendi içlerinde kendi tabanlarına en iyi oynama tiyatrosundalar. Sivas'ta seçim kurulunun başka bir yeri gösterebilecekken getirip burada bu miting yapmasının sebebi bu kavgayı kanatmak.

Ekrem İmamoğlu, Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardan bir tanesidir. Hem sahtekar hem yalancıdır. Erzurum için verdikleri belgede esnaf ziyareti ifadesi kullanılmış, miting değil. Bu belgeye bir cevap versinler. Biz sana koruma vermişiz, etrafta tedbir almış bin tane polis var. Seçim kurulu izin vermemesine rağmen, yarın öbür gün "Beni engellemeye çalıştılar" diyecekler. İstanbul'da hiçbir hizmeti olmadı. Esnaf ziyareti yapmak için de başvuru yapmana gerek yok zaten."

Bir kişinin yaralandığını açıklayan Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti:

"19-20 kişi hastaneye başvuruyor. Bir kişinin başına büyük ihtimalle itmeden kaynaklı 2 dikiş atılıyor. Onun dışındakilerin hepsi diyor ki "Şuramda bir ağrı var" yani hiçbir lezyon, belirti yok. Bir tiyatro ile karşı karşıyayız. Türkiye'nin her yerinde sabah akşam miting yapıyorlar, hangi problemle karşı karşıya kalmışlar? YSK bunun hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Kişinin kendisini rahatsız zaten. Büyük beklentileri vardı, Cumhurbaşkanı adayı olacaktı; dumura uğradı. Orası açık, her şey spontane gelişiyor. Kendisi açık olmasını istiyor zaten. O şehirde herkesin milliyetçilik damarı en üst noktadadır. Şehit cenazelerine on binler geliyor. Bu şehirlerde provakatörlük yaparsanız Allah korusun, arkadaşlar bence çok güzel bir şekilde yönetmişler. Bir kişiye dikiş atıldı, başka bir yaralı yok."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız