İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,7655 %0.04
52,8381 %0.01
6.931,67 % 0,56
74.645,72 %0.434
Muhalif. GÜNDEM Bağımlılıkla mücadelede yeni dönem: Sağlık Bakanlığı sahaya iniyor

Bağımlılıkla mücadelede yeni dönem: Sağlık Bakanlığı sahaya iniyor

Sağlık Bakanlığı, bağımlılıkla mücadelede strateji değiştirerek 12-18 yaş grubunu kapsayan okul taramaları ve cezaevlerinde yoğun tedavi modelini hayata geçiriyor.

Okunma Süresi: 1 dk

Sağlık Bakanlığı, toplumun genelini etkileyen bağımlılık sorununa karşı kapsamlı ve sahaya dayalı yeni bir mücadele planını devreye alıyor. Bakan Kemal Memişoğlu’nun açıklamalarına göre, özellikle risk altındaki 12-18 yaş grubundaki ortaokul ve lise öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir tarama ve danışmanlık sistemi kuruluyor.

Bu modelle ergenlik dönemindeki gençlerin tütün ürünlerinden madde kullanımına, internet bağımlılığından diğer davranışsal risklere kadar birçok alanda erken dönemde tespit edilmesi hedefleniyor. Amaç, sorunlar kronikleşmeden önce müdahale ederek gençleri koruma altına almak.

Projenin ikinci ayağında ise Adalet Bakanlığı ile yürütülen iş birliği dikkat çekiyor. Bakırköy ve Elazığ cezaevlerinde pilot olarak başlatılan uygulamada, bağımlılık nedeniyle hüküm giymiş kişilerin tahliyelerine bir yıl kala yoğun bir tedavi sürecine alınması sağlanıyor. Cezaevleri bünyesinde kurulan özel merkezlerde yürütülen bu programla, hükümlülerin topluma bağımlılıklarından arınmış bireyler olarak dönmeleri amaçlanıyor.

Bakanlık, hem okullarda erken koruyucu önlemler hem de cezaevlerinde rehabilitasyon odaklı bu çift yönlü modelle, bağımlılığın toplumsal ve ekonomik yükünü azaltmayı hedefliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız