İstanbul
Parçalı bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2028 %0.16
50,8784 %-0.19
7.237,58 % 0,43
71.261,29 %2.601
Muhalif. GÜNDEM AYM'nin Berberoğlu Kararını yorumladı

AYM'nin Berberoğlu Kararını yorumladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi’nin CHP’li Enis Berberoğlu hakkında ikinci kez aldığı hak ihlali kararı için “Çok sevindim ama yerel mahkeme ne yapacak göreceğiz” dedi. Sosyal medya üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesine yapılan hakaret konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine Akşener, “Sayın Soylu bizim kulübe hoşgeldi” yorumunu yaptı.

KAYNAK: ANKA
Okunma Süresi: 7 dk

Akşener, İstanbul'un ardından esnaf ziyaretleri için yeniden Ankara’daydı. Ankara'nın Kahramankazan ve Kızılcahamam ilçelerinde esnaf ziyareti yapan Akşener, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Seçim ittifakı sorulan Akşener, "Tabii Cumhur İttifakı ölümüne ittifak, mezara kadar ittifak, tek parti gibi ittifak, duygusal ittifak öyle olunca o şablon üzerinden tanım yapıldığı zaman da bizim ittifak onların sistemine benzemiyor. Bizimki gerçekçi, bizimki seçmenin taleplerine göre oluşturulmuş bir iş birliği sistemi. Biz bunu anlatmaktan yorulduk ama anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"ÇOK SEVİNDİM"

Akşener, Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez aldığı hak ihlali kararı için de “Çok sevindim ama yerel mahkeme ne yapacak göreceğiz” yorumunu yaptı.

"SAYIN SOYLU BİZİM KULÜBE HOŞGELDİ"

Sosyal medya üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesine yapılan hakaret konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine Akşener, “Sayın Soylu bizim kulübe hoşgeldi” dedi ve şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Soylu bizim kulübe hoşgeldi. Şöyle bir kulüp var Türkiye’de hepimizin içinde yer aldığı, benim uzunca bir zamandır yer aldığım. Anamıza bizim sinkaflı sövüldü, benim şahsıma çok çirkinlikler yapıldı. Dolayısıyla bu sosyal medyada veya diğer alanlarda aleni, her türlü çirkinlik sövgü olduğunda kös dinlendi. Şimdi Sayın Soylu, istemezdim aynı şeyleri yaşamasını neticede bir İçişleri Bakanı. Benim devlet anlayışımda böyle bir durum olamaz. İçişleri Bakanı sosyal medyadan da şikayet edemez, canı yanmış çünkü annesi. Ana, çok saygı duyuyorum. Ama bizim kulübe hoşgelmiş. Sayın Aldülhamit  Gül’ün söyledikleri üzerinden tanım yaparsam bir taraf reformcu demek ki, bir taraf reform konusunda alerji duyuyor. Biz de onu izleyeceğiz.”

"HDP İLE HERHANGİ BİR YANYANA GELİŞİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Akşener, “HDP ile herhangi bir ittifak yapmamak için farklı çözüm önerileri aradığınız yönünde iddialar var” şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

“HDP ile herhangi bir yan yana gelişimiz söz konusu değil. Bu çok enteresan bir şey bir başka yün yumağı da bu. HDP 24 Haziran’da ayrı girdi, üçüncü parti olarak çıktı. Türkiye’de eğer siyaseti matematik olarak takip ederse insanlar ne olduğunu görür. Tekrar söylüyorum ayrı girdi ve üçüncü parti olarak çıktı. Herkesin buraya dikkat etmesi gerekir. Sonra yerel seçimler geldi, biz 24 Haziran’da 4 parti olarak gitmiştik. 31 Mart seçimlerinde hem Demokrat Parti hem Saadet Partisi ayrı girdi, biz sadece CHP ve İYİ Parti birlikte girdik. Biz pek çok yerde az farkla kaybetmemizin sebebi ki bunu HDP yöneticileri de söylüyor, bizim aday çıkardığımız her yerde HDP aday çıkardı ve çok asıldı. Bir başka şey daha yaptık Iğdır ve Ahlat’ta aday çıkarmadık ve şunu destekleyeceğiz bunu destekleyeceğiz demeden, dedik ki, MHP ve AK Parti ortak girecekseniz burada ayrı ayrı girmeyen ortak girin biz onu destekleyeceğiz. Bir de yol gösterdik nitekim öyle oldu. Ahlat’ta AK Parti üzerinden gösterilen ortak aday kazandı biz ona oy verdik. Ahlat’ta 700 küsur oyumuz vardı, önemli bir oydu. Iğdır’da MHP, Cumhur İttifakının adayı olarak aday çıkardı biz ona oy verdik. Şimdi çok ilginç HDP kazandı. Bütün bunları bir kenara koyup, seçim zamanı seçim esnasında konuşulur ittifaklar. Tabii Cumhur İttifakı ölümüne ittifak, mezara kadar ittifak, tek parti gibi ittifak, duygusal ittifak öyle olunca o şablon üzerinden tanım yapıldığı zaman da bizim ittifak onların sistemine benzemiyor. Bizimki gerçekçi, bizimki seçmenin taleplerine göre oluşturulmuş bir iş birliği sistemi. Biz bunu anlatmaktan yorulduk ama anlatmaya devam edeceğiz.”

Akşener, mahkeme kararıyla geri dönen Ümit Özdağ’ın yaptığı bir konuşmada “beni tekrar atacaklar” iddiasında bulunmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, “Dün biz GİK topladık, gündemde bu konuya dair herhangi bir şey yoktu. Arkadaşlarımızın iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair uzunca bir zamandır başlattıkları çalışmaların bir araya getirildiği ve o metnin GİK ile paylaşıldı, Pazartesi günü de milletvekilleri ile paylaşılacak. Hızlı bir şekilde onların eleştirileri, tespitleri olmalı gibi o yoğrulduktan sonra çok fazla uzatmadan sizler aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacağımız bir çalışma yaptık” dedi.

"ERDOĞAN'IN ASLINDA O KADAR BÜYÜK BİR GÜCÜN ÜZERİNDE OTURMADIĞI ORTAYA ÇIKIYOR"

Bir savcının tehdit edilmesinin ardından siyasetin sessizlinin tartışılmasını nasıl yorumladığının sorulması üzerine Akşener, şöyle konuştu:

“Bu Cumhur İttifakı tanımımın bir parçası. Sayın Abdülhamit Gül hukukta reformdan bahsetti. Sayın Erdoğan bunun üzerine ekonomiyi söyledi. Sayın Kılıçdaroğlu tehdit edildi, tehdit edene Sayın Bahçeli sahip çıktı ve Sayın Erdoğan hiçbir şey yapmadı. Sayın Kılıçdaroğlu linç edildi, onu yumruklayan kişi neredeyse türbe haline getirildi ziyaret yapıldı. Şimdi hukuk yönünden baktığınız zaman. En son Selçuk Bey kendisinin anlattığına göre öldürülme kastıyla darp edildi. Savcı soruşturma açtı. İlginç bir biçimde savcı tehdit edildi. Bizim ülkemizde şu anda partili cumhurbaşkanlığı sistemi var. 16 Nisan 2017’deki referandumda partimiz yoktu. Ben Meral Akşener olarak diğer arkadaşlarımızla tek tek gezdik dedik ki bir kişiye de yazık bir şahsa bu ülkenin bütün yönetimini bırakmayın yanlış. Gelinen noktada bütün oklar ve bütün gözler Sayın Erdoğan’a dönmek zorunda. Çünkü dediler ki o zaman aşacağız, uçacağız, kaçacağız. Aşılmadı, uçulmadı kaçılmadı. Şimdi burada partili cumhurbaşkanı olan Sayın Erdoğan bütün bunların neticesinde ne diyecek. Savcının tehdit edilmesine ne diyecek, biz bir şey duymadık. Selçuk Beyin’in öldürülme kastıyla dövülmesine ne diyecek, Orhan Uğuroğlu, Afşin Hatipoğlu, bizim arkadaşlarımızdan, kadın kollarımızdan bizim kadınlarımızın kolları kırıldı. Şikayetler ettik hepsi beraat etti, yakalanmadı. Benim evim basıldı, beraat etti şahıslar. Bütün bunlara baktığınız zaman büyük bir gücün üstünde oturduğu varsaydığımız Sayın Erdoğan’ın aslında o kadar büyük bir gücün üstünde oturmadığı ortaya çıkıyor, ama bütün sorumluluk onundur. Çünkü partili cumhurbaşkanlığı sistemini çok istedi. Bir tavır olması gerekiyor bu tavrın olup olmadığını hep beraber göreceğiz.”

"BARAJ KONUSUNDA YÜZDE 5'İ BİZ DE SAVUNUYORUZ"

Bahçeli’nin baraj açıklamalarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi’ni ziyaretinin çok eleştirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Akşener şu yanıtı verdi:

“Niye eleştirilsin ziyaret edebilir tabii ki eski bir hukukları var. Zaten bu kadar Saadet Partisi’ne yönelik iktidar partisinin yayınlarında Saadet Partisi’nin yöneticilerine çok pis bir dil kullanılıyordu o ayıptı. Ama esas mesele şu, bugün bu ziyaretlerin nedenine siyasi olarak bakarsak nezaketin dışındaki kısımlara baktığımızda seçime yönelik büyük bir zorluk olduğunu görüyoruz. Baraj konusunda yüzde 5’i bizde savunuyoruz. Sayın Bahçeli kaça düşürmek istiyor onu bilmiyorum.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da esnaf ziyareti için gittiği Kahramankazan’da öğle saatlerinde olmasına rağmen halen siftah yapamayan esnafın destek talebiyle karşılaştı. Akşener'in "Hiç siftahsız kapattığınız oldu mu?" sorusuna esnaf "Tabi, oldu" yanıtını verdi.
 

AKŞENER'İN ZİYARET ETTİĞİ KAHRAMANKAZAN'DA ESNAF İSYAN ETTİ: "4-5 AYDIR KİRA VEREMİYORUZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da esnaf ziyareti için gittiği Kahramankazan’da öğle saatlerinde olmasına rağmen halen siftah yapamayan esnafın destek talebiyle karşılaştı. Akşener'in "Hiç siftahsız kapattığınız oldu mu?" sorusuna esnaf "Tabi, oldu" yanıtını verdi.

Akşener, Ankara'da yeniden esnaf ziyaretlerine başladı. Kahramankazan’da çiçeklerle karşılanan Akşener, esnafı tek tek ziyaret etti. Akşener'e "Sizden başka kimse gelmiyor" diyerek sitem eden esnaf, kirasını bile ödeyemediğini anlattı.

"ET ALMAYALI BAYAĞI OLDU"

Akşener ve bir berber arasında şöyle bir diyalog yaşandı:

Akşener: İşler nasıl?

Berber: Başkanım gördüğünüz gibi işlerimiz durgun yani. Bu pandemi döneminde biz 2 ay kapalı kaldık. SSK, devletin mi şahsın mı onu bilmiyorum. Bunları da bizden aldı. Kiralarımız da birikti. Sizden başka kimse gelmiyor.

Akşener: Sabahtan beri kaçıncı kişi. 

Berber: İlk defa..(müşteriyi göstererek)

Akşener: Saat kaç? Saat 12'de ilk siftah.

Akşener: Haftada kaç kere et alıyorsun?

Berber: Valla et almayalı bayağı oldu başkanım.

Akşener: Asıl enflasyon burada. 

"ÖNCEDEN 100- 150 KİLO ŞİMDİ 20 KİLO"

Bir kasap ile Akşener arasındaki diyalog da vatandaşın alım gücünün düşmesini şu şekilde özetledi:

Akşener: Günde ne kadar tavuk satıyordunuz, et sayıyordunuz?

Kasap: Daha önceden 100-150 kilo şimdi 20 kilo. 

Akşener: İşte çok büyük fark var.

"4-5 AYDIR KİRA VEREMİYORUZ. SİFTAH YOK”

Bir esnaf ise aylardır siftah yapamadığını söylerek, şöyle isyan etti:

Esnaf: Isıtmayı bile karşılayamıyoruz şu an. Her şey ortada zaten. 

Akşener: Vay be.

Esnaf: 4 aydır 5 aydır kira veremiyoruz zaten.

Akşener: Ev geçiniyor mu burada?

Esnaf: Yok başkanım nasıl geçinecek. Öğlen oldu. Saat 13:00, siftah yok daha.

Akşener: Hiç siftahsız kapattığınız oldu mu?

Esnaf: Tabi, oldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız