İstanbul'da 14 Ekim tarihinde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağış, Sarıyer'in Ayazağa Mahallesi'nde ciddi su baskınlarına ve sel felaketine yol açtı. Yaşanan olumsuzlukların ardından bölgedeki hayatın normale dönmesi için başlatılan seferberliğe İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de aktif destek veriyor.
Ekipler sahada aktif görev aldı
Selin vurduğu noktalarda hummalı bir çalışma yürüten jandarma personeli, evleri su altında kalan vatandaşların yardımına koştu. Ekipler, konutlarda biriken suların tahliye edilmesi ve kullanılamaz hale gelen eşyaların dışarı taşınması süreçlerinde vatandaşlara destek sağlayarak temizlik çalışmalarına omuz verdi.

Valilikten teşekkür mesajı
Yürütülen koordineli çalışmalar hakkında İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ayazağa'daki mağduriyetin giderilmesi için yürütülen faaliyetlerin sürdüğü belirtildi. İstanbul Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nın katkılarıyla Dereboyu Caddesi üzerindeki Beykent Üniversitesi Konukevi, bir Kur'an kursu, iki fırın ve 19 hanede temizlik işlemlerinin tamamlandığı ifade edildi. Valilik, özverili çalışmalarından dolayı jandarma personeline teşekkürlerini iletti.