İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7436 %0.18
55,2510 %0.32
6.660,55 % 2,59
64.853,57 %-0.216
Muhalif. GÜNDEM Alıkonulan çocuğun gizli yaşamı babaannenin telefonundan çıktı

Alıkonulan çocuğun gizli yaşamı babaannenin telefonundan çıktı

Yedi yıl boyunca tutulduğu evde yaşamı kısıtlanan Nazar S.’nin son bir yılına ait dijital kayıtlar, dava dosyasına delil olarak girdi.

Alıkonulan çocuğun gizli yaşamı babaannenin telefonundan çıktı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 3 dk

Bursa’da babası tarafından kaçırıldıktan sonra yedi yıl boyunca babaannesi Hanife Taşdemir Stief tarafından alıkonulan ve düzenlenen polis operasyonuyla harabe bir evden kurtarılan sekiz yaşındaki Nazar S.’nin, tutulduğu süreçte çekilmiş fotoğraf ve videoları ortaya çıktı. Babaannenin cep telefonunda kayıtlı olan ve dava dosyasına giren bu dijital kanıtlar, çocuğun alıkonulma sürecindeki gündelik yaşam kesitlerini gözler önüne serdi.

Babaanne telefonundaki görüntüler yaşam simülasyonunu kanıtladı

Babaanne Hanife Taşdemir Stief’in telefonunda bulunan görüntülerde, Nazar’ın ev ve bahçedeki zaman geçirme biçimleri yer alıyor. Kayıtlarda çocuğun kendisine hediye edilen yavru köpeği kucağına alarak ninni söyleyip salladığı, akülü arabasıyla bahçede gezdiği ve çiçek topladığı görülüyor.

Ayrıca Nazar’ın şişme havuza girerek serinlediği, ağaçlardan meyve topladığı ve babaannesiyle birlikte yemek yediği anlar da dosyada bulunuyor. Bir diğer görüntüde ise babaannenin türkü söylediği, Nazar’ın da dans ettiği anlar kaydedilmiş durumda.

Bu görüntüler, çocuğun yedi yıllık izolasyon sürecinde ev ortamında kurulan yaşam simülasyonunu belgeliyor.

Alıkonulan çocuğun gizli yaşamı babaannenin telefonundan çıktı

Sanıklar hakkında on iki yıl hapis istendi

Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, babaanne Hanife Taşdemir Stief ile tutuksuz yargılanan Mustafa T., Ayşe T., Hanife T., Recai M. ve Gülşen A.

hakkında "18 yaşını doldurmamış kişilere karşı insan ticareti" suçlamasıyla dava açıldı. Sanıkların 12’şer yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, mahkeme heyeti babaanne Hanife Taşdemir Stief’in tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların ise adli kontrol şartlarının sürmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın ardından aile ve sosyal hizmetler birimleri tarafından koruma altına alınan Nazar S., DNA testi sonuçlarının ardından annesi Rebecca S.’ye teslim edilerek Almanya’da yeni bir hayata başladı. Küçük çocuk, şu an annesi ve kız kardeşi Emilia Zafira ile birlikte yaşarken, bir yandan kreş eğitimi alıyor, bir yandan da Almanca öğreniyor.

Özel ekip operasyonla çocuğu adreste buldu

Türk anne ve Alman babadan dünyaya gelen Nazar S.’nin alıkonulma süreci, 2019 yılında babası Umut K.’nin Almanya’daki uyuşturucu ticareti suçlamasından kaçarak Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine yerleşmesiyle başladı. Umut K., beraberinde getirdiği oğlunu, annesi Hanife Taşdemir Stief’in yanına yerleştirdi ve Türkiye’de kalmak istemeyen Rebecca S.’ye çocuğun kaybolduğunu söyleyerek onu ülkesine gönderdi.

Alıkonulan çocuğun gizli yaşamı babaannenin telefonundan çıktı

İki yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Umut K.’nin ardından, Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik tarafından başlatılan kayıp çocuk soruşturması, olayın çözülmesini sağladı. Bursa İl Emniyet Müdürü Kadir Gökce’nin talimatıyla Gasp, Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro amirliklerinden oluşturulan altı kişilik özel ekip, 30 gün süren yoğun teknik ve fiziki takibin yanı sıra 300 saatlik kamera kaydını inceleyerek Nazar’ın tutulduğu adresi tespit etti.

10 Mart tarihinde gerçekleştirilen operasyonla kurtarılan çocuk, babaanne ve halasının oğlu Recai M. ile birlikte gözaltına alınmıştı; Recai M.

daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız