İstanbul
Parçalı bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,2789 %0.22
50,2002 %-0.1
6.375,38 % -0,30
95.122,19 %-0.067
Ara
Muhalif. GÜNDEM Ali Yerlikaya açıkladı: Uyuşturucuya karşı tarihin en büyük operasyonları

Ali Yerlikaya açıkladı: Uyuşturucuya karşı tarihin en büyük operasyonları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025’te uyuşturucu operasyonlarında 43 bin 524 kişinin tutuklandığını, son iki buçuk yılda ise bu sayının 100 bin 509’a ulaştığını açıkladı.

Okunma Süresi: 2 dk

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelede gelinen son noktayı açıkladı. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a konuşan Yerlikaya, 2025 yılı içinde uyuşturucu operasyonlarında tutuklananların sayısının 43 bin 524 olduğunu, son iki buçuk yılda ise bu sayının 100 bin 509’a yükseldiğini duyurdu.

“Uyuşturucu bir insanlık suçudur. Biz uyuşturucuya savaş açtık. Bu savaşı sadece ülkemiz adına değil, insanlık adına sürdürüyoruz” diyen Yerlikaya, açıklanan rakamların tarihi nitelikte olduğunu vurguladı. Bakan Yerlikaya, jandarma ve polisin ileri teknolojik imkanlarla, kara, deniz ve hava trafiğini anbean takip ettiğini, her şüpheli hareketin detaylı şekilde analiz edildiğini söyledi.

“Baronların üzerine gidilmiyor mu?” sorusuna da yanıt veren Yerlikaya, mücadelenin sadece sokak satıcılarına değil, uluslararası uyuşturucu baronlarına yönelik yürütüldüğünü belirtti. Interpol başta olmak üzere birçok ülkeyle ortak operasyonlar yapıldığını ifade eden Yerlikaya, “İster baron olsun ister torbacı, tüm cephelerde aynı kararlılıkla savaşıyoruz” dedi.

Yerlikaya, son dönemde yakalanan bazı büyük suç örgütlerini de paylaştı. Buna göre Leijddekkers, Comanchero, Urfi Çetinkaya, KuyU-4, Orkinos Bulut, Abdo, Kasap, Portakalcı ve Orkinos Bulut 2 operasyonlarında kırmızı bültenle aranan çok sayıda baron yakalandı, yüzlerce kişi tutuklandı. Bu operasyonlarda suç örgütlerine ait yüz milyonlarca dolarlık mal varlığına da el konuldu.

Bakan Yerlikaya, “Uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz bu mücadele kararlılıkla sürecek. Hiç kimse Türkiye’yi zehir tacirlerinin rotası haline getiremeyecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *