İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5431 %0.06
49,6311 %0.01
5.763,72 % 0,19
92.139,70 %-1.142
Ara
Muhalif. GÜNDEM Ali Babacan ve Mehmet Şimşek, 29 Ekim resepsiyonunda yan yana görüntülendi

Ali Babacan ve Mehmet Şimşek, 29 Ekim resepsiyonunda yan yana görüntülendi

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 29 Ekim resepsiyonunda ayaküstü sohbet etti. Babacan, AK Parti'ye geri dönme teklifini reddetti.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda bir araya geldi. İkili, ayaküstü sohbet ederken kameralara yansıdı.

Babacan, Teklifi Reddetti

Babacan'a yakın kaynaklar, DEVA Partisi liderinin AK Parti'den ekonomi yönetiminin başına geçirilmesi yönündeki teklif için kapıyı kapattığını belirtti. Babacan, "AK Parti'nin 73 kurucusundan birisiyim. Kuruluş ilke ve değerlerini bugün de desteklerim. Mesele, o ilkelerden uzaklaşılmış olmasıdır. Erdoğan'da veya parti yönetiminde değişim iradesi görmüyorum" ifadelerini kullandı.

Babacan'dan Ekonomi Açıklaması

Ekonominin başına geçeceği yönündeki iddialara yanıt veren Babacan, "Bu günlerde bize görev biçenler çoğaldı. Dedikodunun bini bir para. Biz bu ülkenin yönetiminin tümüne talibiz. Ülkeyi yönetmeye en hazır olan biziz" dedi.

Önceki Teklif İddiası

Gazeteci Özlem Gürses, Babacan'ın AK Parti'ye dönmesi için ciddi bir teklif aldığını ve kulislerde Babacan'ın Hazine ve Adalet Bakanlıklarını birlikte istediğinin konuşulduğunu ifade etmişti. Babacan, teklifin değerlendirilmediğini gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *