Adalet Bakanı Akın Gürlek, CHP’ye ilişkin “mutlak butlan” kararının ardından basın toplantısı düzenleyerek sürece dair değerlendirmelerde bulundu.
Kurultay sürecine ilişkin değerlendirme
Gürlek, kurultay sürecinde delege iradesinin etkilenip etkilenmediğine dair tespitler yapıldığını ifade etti ve yargı sürecine ilişkin görüşlerini paylaştı.
Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“4-5 Kasım 2023 tarihinde kurultay sürecinde delege iradesinin, kurultay sonucunu etkeliyecek şekilde sakatlağa uğradığı kanaatine varmışştır. mahkeme bazı delegelere menfaat sağlandığı veya menfaatte bulunduğu iddialarını tespit etmiştir. Yargının görevi hukukun üstünlüğünü sağlamaktır. Verilen bu karar, vetanadaşlarımızın demokrasiye olan güvenini pekiştiren bir karardır. Hukuk devleti iddiaları ciddiyetle ele alıp delilleriyle değerlendiren devlettir. Herkesin bu sürece saygı göstermesi, değerlendirmelerini hukuk çevresinde yapmaları önemlidir. İrade milletindir, delegenindir, üyelerindir, bu iradeye gölge düşüren her unsurun karşısında dimdik durulur.”