Düzce’nin Akçakoca ilçesinde belediye yönetiminde önemli bir değişiklik yaşandı. CHP’li Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisinde başkanvekilliği seçimi yapıldı.
Yapılan oylamada AK Parti’nin adayı Alev Ünal seçimi kazanarak Akçakoca Belediye Başkanvekili oldu.
Meclis oylamasında AK Parti adayı kazandı
Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen seçimde Alev Ünal toplam 19 oyun 9’unu alarak başkanvekili seçildi. CHP’nin adayı Naim Tok ise 5 oyda kaldı. Bir oy ise geçersiz sayıldı.
Seçim sonucuyla birlikte Akçakoca Belediyesi’nin yönetimi fiilen AK Parti’ye geçmiş oldu.
Fikret Albayrak neden tutuklandı?
Soruşturmanın, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen irtikap iddiaları kapsamında başlatıldığı belirtildi.
İddialara göre bazı müştekiler, inşaat ve ruhsat işlemleri karşılığında para talep edildiğini öne sürdü. Şikayetler üzerine başlatılan süreçte Albayrak hakkında gözaltı kararı verilmiş ve ardından tutuklanmıştı.
Soruşturma süreci detayları
Dosyada yer alan ifadelerde, bazı vatandaşların inşaat projeleri için farklı tutarlarda para talep edildiğini iddia ettiği aktarıldı. Bu şikayetler üzerine Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında belediye binasında ve bazı belediye iştiraklerinde aramalar yapıldığı bildirildi.
Fikret Albayrak kimdir?
1966 yılında Düzce’nin Akçakoca ilçesinde doğan Fikret Albayrak, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur.
1990-1992 yılları arasında Ankara’da ASKİ’de görev yapan Albayrak, 2005-2012 yılları arasında Akçakoca Kızılay Şube Başkanlığı yaptı.
Evli ve bir çocuk babası olan Albayrak, 2009-2014 yılları arasında Akçakoca Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde yeniden belediye başkanı seçilmişti.