AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bazı CHP yöneticilerinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kullandığı “çirkin ve ahlak yoksunu ifadeleri” sert bir dille kınadı. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kınıyoruz ve sahiplerine iade ediyoruz” diyerek, siyasi mücadelede bu tür saldırganlığa izin vermeyeceklerini vurguladı.
Çelik, “Bütün siyasi varlığımızla Cumhurbaşkanımıza dönük hadsiz bir dil kullananların karşısında duracağımızdan ve bunlara hadlerini hatırlatacağımızdan kimse kuşku duymasın” ifadelerini kullandı. Siyaset hayatını saldırganlığa boğmaya çalışanlara müsaade etmeyeceklerini belirten Çelik, CHP yöneticilerinin kullandıkları çirkin ifadelerle sadece kendilerine zarar verdiklerini söyledi.
AK Parti Sözcüsü ayrıca, “CHP yöneticileri illa bu çirkin ifadeleri kullanmak istiyorlarsa, ‘CHP’lilerin CHP’leri ihbar etmesiyle’ açığa çıkan kirli düzeneğe dönük kullansınlar” diyerek CHP içindeki yolsuzluk iddialarına dikkat çekti.
Ömer Çelik’in bu sözleri, CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerini hatırlattı ve iki partinin arasındaki tansiyonun yeniden yükseldiğine işaret etti.