
Beşiktaş, tarihi boyunca başarılar ve onurlar kazanmış, kendine özgü kültürünü her zaman yaşatmış bir kulüp olmuştur. Kulübün genetiğine işleyen ve karakterini oluşturan birçok önemli figür bulunmaktadır. Bu figürlerden biri, Beşiktaş camiasının simgesi haline gelmiş olan efsane futbolcu ve eski başkan Hakkı Yeten'dir.
Baba Hakkı: Beşiktaş'ın Sembol İsimlerinden Biri
3 Aralık 1910’da Vodina’da doğan Hakkı Yeten, ailesinin İstanbul’a yerleşmesiyle Beşiktaş semtine adım atmıştır. 1 yaşında İstanbul’a yerleşen Hakkı Yeten, askerlik mesleğini seçmiş ve bu dönemde futbol hayatına başlamıştır. Karagümrük, Maltepe, Halıcıoğlu gibi takımlarda futbol oynadıktan sonra, Beşiktaş’a katılarak burada adını duyurmaya başlamıştır.
Futbolculuk kariyerinde başarılı performansı ve liderlik vasıflarıyla tanınan Hakkı Yeten, sahada otoriter bir figür olmuş, takım arkadaşları ve rakipler arasında saygı uyandırmıştır. "Baba" lakabını almasının nedeni, hem sahada gösterdiği disiplinli tutum hem de saha dışındaki beyefendi kişiliğidir. Beşiktaş formasıyla 439 maçta 382 gol kaydederek kulübün en golcü oyuncusu olmuştur. Ayrıca, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı 30 golle önemli bir rekora da imza atmıştır.

Kariyerinde Efsaneleşen Anlar
Hakkı Yeten, futbolculuğunun zirveye ulaştığı dönemde bile karakterinden ödün vermemiştir. 948 yılında, taraftarın onu ıslıklaması üzerine futbolu bırakmış ve “Bu formayı bana taraftar giydirdi, şimdi onlar isteyince çıkarırım” diyerek büyük bir olgunluk sergilemiştir. Ayrıca, Harp Okulu ile oynanan maçta 3-0 yenik durumda iken takım arkadaşlarına “Ya bu maçı alın, ya da İstanbul’a yürüyerek dönersiniz.” diyerek maçı kazanmış ve Beşiktaş’ı 6-3 galip getirmiştir.

Teknik Direktörlük ve Başkanlık Yılları
Futbolculuk kariyerinin ardından, Beşiktaş’a olan sevgisi hiç azalmamıştır. Kulüpte 1949-1951 yılları arasında teknik direktörlük yapmış ve 1960-1968 yılları arasında 3 kez Beşiktaş başkanlığı görevini üstlenmiştir. Başkanlık döneminde de kulübü başarıya taşımayı başarmıştır. Hem futbolculuk hem de yöneticilik kariyerinde sayısız kupa kazanan Hakkı Yeten, Beşiktaş tarihinin en önemli figürlerinden biri olmuştur.

Efsaneleşen Rekorlar ve Unvanlar
Hakkı Yeten, Beşiktaş tarihinin en çok gol atan futbolcusu olmanın yanı sıra, Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerinde de en çok gol atan futbolcu unvanını taşımaktadır. Ayrıca, Süleyman Seba ile birlikte Beşiktaş’ın iki onursal başkanından biri olarak, kulübüne olan sadakati ve katkıları unutulmaz olmuştur.