İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5352 %0.05
49,6395 %0.02
5.778,77 % 0,45
92.050,74 %-1.076
Ara
Muhalif. EKONOMİ İmamoğlu iddianamesi sonrasında borsada sert düşüş görüldü

İmamoğlu iddianamesi sonrasında borsada sert düşüş görüldü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iddianamesi hakkında gazetecilere bilgi verip, mahkemeye sunacağını açıklamasının akabinde Borsa'da endeks, saat 15.35 itibarıyla yüzde 3,71 gerileyerek 10.338,78 puana düştü.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Küresel piyasalarda, ABD Senatosu’nun federal hükümetin yeniden açılmasını sağlayacak geçici bütçe tasarısını onaylamasıyla risk iştahı artış gösterdi. Buna karşın yurt içinde Borsa İstanbul’da olumsuz bir hava hâkimdi. Satış baskısının etkili olduğu BIST 100 endeksi, pazartesi gününü yüzde 1,24 düşüşle kapattı. Endeks yeni günde yönünü değiştirdi ve açılışta yükseliş kaydetti. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianameyi açıklamasının ardından siyasi gündemin etkisiyle sert bir gerileme yaşandı.

İşte, 11.11.2025 tarihli BIST 100 ve sektör endekslerinin günlük performansı:

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 21,59 puan ve yüzde 0,20 artışla 10.810,62 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,11 düşerken, holding endeksi yüzde 0,06 arttı. Sektör endekslerinden en çok yükselen yüzde 1,19 ile ticaret, en çok gerileyen ise yüzde 1,29 ile spor oldu.

İddianame öncesi borsa yükselişteydi

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 15,12 puan ve yüzde 0,14 artışla 10.804,15 puana çıktı. Toplam işlem hacmi 55,8 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,24 değer kaybederken holding endeksi yüzde 0,68 değer kazandı. Sektör endekslerinde en çok yükselen yüzde 2,87 ile ticaret, en çok düşen ise yüzde 2,14 ile bilişim oldu.

İddianame sonrası yüzde 4'e yakın düşüş yaşandı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek aylardır merakla beklenen İBB iddianamesini açıkladı. Başsavcı Gürlek iddianamenin 15.00'te mahkemeye sunulacağını söyledi. İmamoğlu için 828 ila 2352 yıla kadar hapis cezası istendi. Bu gelişmenin ardından endeks, saat 15.35 itibarıyla yüzde 3,71 gerileyerek 10.338,78 puana indi. Gün içinde en yüksek 10.839,11 puanı gören BIST 100, en düşük 10.373,75 seviyesini test etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *