İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5444 %0.06
49,6681 %0.03
5.770,25 % 0,30
91.962,65 %-1.177
Ara
Muhalif. EKONOMİ Bu sezonun yıldız balığı belli oldu: Bolluk dikkat çekiyor

Bu sezonun yıldız balığı belli oldu: Bolluk dikkat çekiyor

Balık sezonu açıldı, palamut bu yıl kıt. Karadeniz’de bol çıkan hamsi sezonun yıldızı olurken, sardalya ve istavrit de sofralarda yerini alacak.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Balık sezonu kısa süre önce açıldı ve semt pazarları ile balıkçı çarşıları taptaze balıklarla hareketlendi. Bu sezonun en dikkat çeken gelişmesi ise palamut bolluğunun olmaması oldu. Geçen yıl bereketli palamut nedeniyle fiyatlar düşerken, bu yıl tablo değişti.

Yılın yıldızı: Hamsi

Karadeniz kıyılarında avlanan hamsi, bolluğu ile hem balıkçıları hem de tüketicileri umutlandırdı. Şu anda kilosu yaklaşık 350 lira olan hamsinin, havaların düzelmesi ve teknelerin sık denize açılmasıyla 200-250 lira seviyelerine düşmesi bekleniyor. Balıkçılar, önümüzdeki haftalarda hamsinin daha da bol çıkacağını ve sofralarda en çok tercih edilen balık olacağını belirtiyor.

Sardalya ve istavrit de sofralarda

Hamsinin yanı sıra sardalya ve istavrit de bu sezonun tercih edilen balıkları arasında yer alacak. Şu anda istavritin kilosu ortalama 250 lira, sardalyanın kilosu ise benzer fiyatlardan satılıyor. Önümüzdeki günlerde bolluğun artmasıyla fiyatların gerilemesi ve bu balıkların da vatandaşın ilgisini çekmesi öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *