İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3535 %0.1
51,5233 %0.03
6.275,69 % -0,03
70.911,01 %3.893
Muhalif. EKONOMİ Borsadaki sarsıntılı günler teknoloji milyarderlerini de vurdu

Borsadaki sarsıntılı günler teknoloji milyarderlerini de vurdu

Bu yıl borsanın geçirdiği sarsıntılı günlerden sonra dünyanın en zengin 20 teknoloji milyarderi, neredeyse yarım trilyon dolar kaybetti. Bu miktarın, S&P 500'deki 7 şirket dışındaki tüm şirketlerin piyasa değerinden fazla olduğu tespit edildi.

Okunma Süresi: 1 dk

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre aralarında Mark Zuckerberg, Bill Gates ve Larry Ellison da bulunan dünyanın en büyük teknoloji devleri, perşembe günü itibariyle bu yıl 480 milyar dolar kayıp yaşadı.

Wall Street Journal’ın aktardığına göre teknoloji devlerinin yaşadığı kayıplar resesyon endişesini büyüttü, pay fiyatlarını düşürdü ve dünyanın en zenginlerinin servetini eritti. 

Bloomberg’in endeksine göre perşembe günü Meta’nın CEO’su Zuckerberg’in serveti 11.2 milyar dolar eridi. Bu hafta bilanço açıklayan Meta, borsanın açılışında yüzde 25’lik düşüş yaşadı. Böylece hisseler, 2016’dan beri en düşük seviyeye geldi.

Zuckerberg’in serveti bu yıl toplamda 87 milyar dolar eridi. 

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un servetleri de bu yıl 58 milyar dolardan büyük kayıp yaşadı. 

Endekse göre bu yıl sadece iki teknoloji milyarderinin serveti arttı. TikTok’un sahibi ByteDance Ltd’nin kurucusu Zhang Yiming’in serveti 10.4 milyar dolar artış gösterdi. NBA takımı Memphis Grizzlies ve Ubiquiti Inc.’in sahibi Robert Pera’nın serveti de 1.3 milyar dolar artış gördü. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız