İstanbul
Parçalı bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
7.136,03 % -0,98
71.191,71 %-0.248
Muhalif. DÜNYA Ukrayna’dan yalanlama: Rusya saldırılarında can kaybı yok

Ukrayna’dan yalanlama: Rusya saldırılarında can kaybı yok

Okunma Süresi: 2 dk

Rusya’nın Kramatorsk kentine düzenledikleri füze saldırılarında 600’den fazla can kaybı olduğuna yönelik açıklaması Ukrayna tarafından yalanlanarak, saldırılarda can kaybı olmadığı ifade edildi.

Rusya’nın Ukrayna’nın Kramatorsk kentine düzenledikleri füze saldırısında 600’den fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğü yönündeki açıklaması Ukrayna tarafından yalanlandı. Kramatorsk Belediye Başkanı Oleksandr Honcharenko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rus saldırılarında okulların hedef alındığını ve bu saldırılarda can kaybının olmadığını belirterek, ”Rusya’nın gece boyunca gerçekleştirdiği füze saldırılarında 2 okul, 8 apartman ve 1 otoparkta hasar oluştu. Hiçbir can kaybı olmadı” dedi.

Ukrayna’nın Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko ise yaptığı açıklamada, Kramatorsk kentine düzenlenen saldırılarda can kaybı olmadığını ifade ederek, ”7 Ocak gecesi Ruslar, Kramatorsk’a 7 füze saldırısı gerçekleştirdi. Bir eğitim kurumunun binaları, sanayi tesisine ait binalar ve bir otopark hasar gördü. Ön bilgilere göre bu saldırılarda can kaybı olmadı” dedi.

Rusya, Kramatorsk kentine intikam saldırısı düzenlemişti

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus istihbaratının desteğiyle Ukrayna askerlerinin konuşlandığı noktanın belirlendiğini belirterek, ”Rus keşif araçları, Kramatorsk kentinde Ukrayna ordusu askerlerine ait geçici konuşlanma noktalarını buldu ve teyit etti. Bu noktalara yönelik yoğun roket atışları sonucunda 600’den fazla Ukrayna askeri öldürüldü” demişti.

Konaşenkov, yeni yılın ilk gününde Ukrayna ordusunun Makiivka kentine yaptığı roket saldırısında 89 Rus askerinin öldüğünü ve buna misilleme olarak Kramatorsk kentine saldırı gerçekleştirdiklerini açıklamıştı. 

Kaynak: T24

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız