Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için Akdeniz’e açılan Küresel Sumud Filosuna ait “Johnny M” teknesi, motor bölümünün su alması üzerine yardım çağrısı yaptı. Olay, sabah saatlerinde meydana geldi.
arızalanan tekne üçgen bölgede bulundu
Tekne, Girit Adası, Kıbrıs Adası ve Mısır üçgeninde arızalandı. Kaptan, telsizle yaptığı çağrıda motor bölümünde ciddi bir su alma sorunu yaşandığını bildirdi.
tahliye süreci türk kızılayı tarafından koordine edildi
Teknede Lüksemburg, Fransa, Finlandiya, Meksika ve Malezya gibi farklı ülkelerden yolcular bulunuyordu. Tehlike üzerine Türk Kızılayı ve ilgili yetkililer tahliye sürecini başarıyla yürüttü.
filodan açıklama
Küresel Sumud Filosu, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Tahliye süreci Kızılay’ın sahadaki katkıları sayesinde sorunsuz yürütüldü" ifadelerini kullandı.