İstanbul
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,8439 %0.08
55,4611 %-0.07
6.486,91 %-0.21
81.408,22 %1.87
Muhalif. DÜNYA İspanya’da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: Çok sayıda ölü var

İspanya’da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: Çok sayıda ölü var

Madrid-Endülüs hattında meydana gelen tren kazasının ardından bölgede acil durum önlemleri devreye alındı, seferler durduruldu.

İspanya’da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: Çok sayıda ölü var
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

İspanya'da Madrid-Endülüs seferini yapan iki yüksek hızlı yolcu treninin çarpışması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Sivil Koruma kaynaklarından edinilen bilgilere göre ölü sayısı 46'ya yükselirken yerel yönetim hayatını kaybedenlerin sayısını 30 olarak açıkladı.

İspanya resmi haber ajansı EFE'nin aktardığına göre kaza, sabah yerel saatle 08.54'te Toledo kenti yakınlarındaki Los Yebenes bölgesinde meydana geldi.

112 Acil Servis kaynaklarından aktarılan bilgilere göre çarpışmanın şiddetiyle iki vagon yamaçtan yuvarlandı. Kazanın, Madrid'den Sevilla'ya hareket eden Renfe şirketine bağlı yüksek hızlı tren ile ters yönde ilerleyen Iryo şirketine ait yüksek hızlı trenin çarpışması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Iryo'ya ait trende 147, Renfe treninde ise 397 kişinin bulunduğu bildirildi. Böylece kazadan iki trendeki toplam 544 yolcu etkilendi.

Ölü sayısına ilişkin farklı açıklamalar

İspanyol basını, Sivil Koruma ve 112 Acil Servis kaynaklarına dayandırdığı haberlerinde kazada en az 46 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yerel yönetim ise ölü sayısını 30 olarak açıkladı.

Hayatını kaybedenlerin yanı sıra kazada çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Yamaçtan aşağı devrilen iki vagonun Iryo şirketine bağlı yüksek hızlı trene ait olduğu görüldü.

Hastanelerde planlanan ameliyatlar ertelendi

Kazanın ardından Toledo çevresindeki tüm hastanelerde bugün yapılması planlanan ameliyatların ertelendiği ve tren kazasında yaralanan kişilere öncelik verileceği bildirildi.

İlk belirlemelere göre kazanın ana sinyalizasyon sistemindeki insan hatasından kaynaklandığı iddia edildi.

Tren seferleri geçici olarak durduruldu

Kaza nedeniyle İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bazı bakanlar ve muhalefetteki siyasi partilerin liderleri gün içerisindeki programlarını iptal etti.

Madrid, Ciudad Real ve Endülüs arasındaki tren seferleri geçici olarak durdurulurken Iryo şirketi de Madrid'deki Atocha tren istasyonundaki tüm seferlerini durdurduğunu açıkladı.

Aynı hatta ocak ayında da kaza yaşanmıştı

Ocak ayında aynı hatta ve aynı operatörlere bağlı iki trenin karıştığı başka bir kazada da 46 kişi hayatını kaybetmişti. Adamuz yakınlarında meydana gelen kazada raydan çıkan bir tren, karşı yönden gelen başka bir trene çarpmıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız