Çin'in güney bölgesinde yer alan Hainan eyaletinin merkezi Haikou kentinde, tadilat halindeki bir restoranda çıkan yangın büyük bir trajediye dönüştü. Xiuying Caddesi üzerinde bulunan işletmede öğleden sonra başlayan alevler, kısa sürede kontrol altına alınmaya çalışılsa da acı bilançoyu beraberinde getirdi.
Müdahale kısa sürdü ancak kayıplar ağır oldu
Yerel saatle 14.45 sularında yükselen dumanların ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabası sonucu yangın 15.10 itibarıyla tamamen söndürüldü. Ancak yapılan arama kurtarma çalışmalarında 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Olayda yaralanan 3 kişi ise hızla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Soruşturma süreci başlatıldı
Haikou İtfaiye ve Kurtarma Bürosu, hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının stabil olduğunu duyurdu. Tadilat aşamasındaki restoranda yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Yetkililer, olayın tüm boyutlarıyla incelendiğini ve ihmal olup olmadığının araştırıldığını belirtti.