İstanbul
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
84.590,63 %-2.03
Muhalif. DÜNYA Girit'te felaket: Sel suları bir can aldı, bölgede acil durum ilan edildi

Girit'te felaket: Sel suları bir can aldı, bölgede acil durum ilan edildi

Yunanistan'ın Girit Adası'nı etkisi altına alan şiddetli fırtına ve sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi. Sel sularına kapılan bir kişi yaşamını yitirirken, birçok bölgede acil durum ilan edildi.

Girit'te felaket: Sel suları bir can aldı, bölgede acil durum ilan edildi
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Yunanistan'ın turistik adası Girit, şiddetli fırtına ve ardından gelen sağanak yağışların yol açtığı büyük bir sel felaketiyle sarsıldı. Adanın kuzey kesimlerinde etkili olan aşırı yağışlar, kısa sürede hayatı felç ederken, Resmo bölgesinde bir hayvan yetiştiricisinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği açıklandı.

Bölgedeki yerleşim birimlerinde yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kalırken, tarım arazileri de ciddi zarar gördü. Ulaşım ağında meydana gelen hasarlar nedeniyle birçok noktada okullar tatil edildi.

Mylopotamos'ta köprü çöktü

Afetin en ağır hissedildiği Mylopotamos bölgesinde yetkililer acil durum ilan etti. Şiddetli akıntıya dayanamayan bir köprünün çökmesi sonucu, üzerinden geçmekte olan bir otomobil nehir yatağına sürüklendi.

Araç içerisinde mahsur kalan iki kişi, arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Girit İtfaiye Teşkilatı, felaketin başından bu yana 250'yi aşkın yardım çağrısı aldıklarını ve botlarla çok sayıda vatandaşı güvenli bölgelere tahliye ettiklerini belirtti.

Pazar gününe kadar kırmızı alarm

Yunanistan Ulusal Meteoroloji Servisi ve Sivil Koruma Genel Sekreterliği, Girit genelinde en üst seviye olan kırmızı alarmın pazar gününe kadar devam edeceğini duyurdu. Ege Denizi'nde fırtınanın etkisini sürdüreceği ve adanın doğu ile güney kıyılarında yağışların devam edeceği uyarısında bulunuldu. Yetkililer, ada sakinlerini zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve dere yatakları gibi riskli bölgelerden uzak durmaları konusunda uyardı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız