İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,5001 %0.03
56,4982 %0.09
6.802,22 %-0.86
77.140,01 %-2.30
Muhalif. DÜNYA Cezayir'den BAE'ye rest: Diplomatik bağlar tamamen koparıldı

Cezayir'den BAE'ye rest: Diplomatik bağlar tamamen koparıldı

Cezayir yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin düşmanca tutumlarını gerekçe göstererek diplomatik ilişkileri sonlandırma kararı aldı.

Cezayir'den BAE'ye rest: Diplomatik bağlar tamamen koparıldı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Cezayir hükümeti, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yürüttüğü diplomatik ilişkileri bugün itibarıyla sonlandırdığını resmen ilan etti. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki bağların sürdürülebilirliğini yitirdiği ve tüm diplomatik çözüm yollarının tükendiği vurgulandı.

Kışkırtıcı eylemler bardağı taşırdı

Cezayir makamları, BAE'nin uzun süredir devam eden kışkırtıcı ve düşmanca tavırlarına karşı bugüne kadar büyük bir itidal ve sorumlulukla hareket ettiklerini belirtti. Yapılan resmi açıklamada, BAE tarafının haksız davranışlarının vahim sonuçlar doğurabileceği konusunda defalarca uyarıldığı ancak bu uyarılara rağmen söz konusu tutumun ısrarla sürdürüldüğü ifade edildi. Hükümet, bu eylemlerin artık egemen bir devletin kabul edebileceği sınırları aştığını kaydetti.

Cezayir'den BAE'ye rest: Diplomatik bağlar tamamen koparıldı

Büyükelçiye 48 saat süre verildi

Diplomatik krizin bir yansıması olarak, BAE'nin Cezayir Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlık yetkilileri, alınan diplomatik kopuş kararını büyükelçiye resmen tebliğ etti. Cezayir yönetimi, büyükelçinin ülkeyi terk etmesi için 48 saatlik bir süre tanıdığını duyurarak, iki ülke arasındaki diplomatik temsilin tamamen sona erdiğini net bir şekilde ortaya koydu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız