İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,0998 %0.08
51,3206 %-0.09
7.329,33 % 0,73
70.240,75 %4.56
Muhalif. DÜNYA AstraZeneca aşısının kullanımının durdurulduğunu açıklarken bayıldı

AstraZeneca aşısının kullanımının durdurulduğunu açıklarken bayıldı

Danimarka AstraZeneca Kovid-19 aşısının kullanımını tamamen durdurduğunu açıkladı. Ancak bu flaş kararı gölgede bırakacak bir şey yaşandı. Danimarka Farmakoloji Bölüm Direktörü Erichsen duyuruyu yaptığı sırada bayıldı.

Okunma Süresi: 1 dk

Danimarka, AstraZeneca Kovid-19 aşısının kullanımını tamamen durdurma kararı aldı. Bu adım ile Avrupa'da AstraZeneca'yı tamamen engelleyen ilk ülke Danimarka oldu.

Ancak konu ile ilgili yapılan basın toplantısında bu kararı gölgede bırakacak anlar yaşandı. Danimarka İlaç Ajansı’nın Farmakoloji Bölüm Direktörü Tanja Erichsen, açıklamayı yaptığı sırada bayıldı.

Bu anlar toplantıyı takip etmek için orada bulunan kameralar tarafından kayıt altına alındı. Hemen müdahale edilen Erichsen kısa süre sonra kendisine geldi ve salondan yürüyerek ayrıldı.

Daha sonra konu ile ilgili sağlık yapılan açıklamada Erichsen'in durumunun iyi olduğu bilgisine yer verildi.

DANİMARKA BU KARARI NEDEN ALDI?

Damimarka'nın AstraZeneca kararı aşıda görülen ciddi yan etki vakaları sonrasında alındı.

Danimarka'da AstraZeneca aşısı yaptıran 140 bin kişiden bir kısmında pıhtılaşmaya bağlı ciddi sağlık sorunları görülmüştü.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız