İstanbul
Az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,1970 %0.15
50,6486 %-0.59
7.179,01 % -0,38
71.309,92 %1.305
Muhalif. DÜNYA ABD Başkanı Biden: Enflasyon küresel bir sorun, başka ülkelerde durum daha kötü

ABD Başkanı Biden: Enflasyon küresel bir sorun, başka ülkelerde durum daha kötü

Biden ”Doların güçlü olmasından değil, dünyanın geri kalanından endişe duyuyorum” dedi

Okunma Süresi: 1 dk

ABD Başkanı Joe Biden, başka ülkelerde gerçekleşen enflasyonun ABD’de de yaşanandan daha kötü olduğunu söyledi. 

Reuters’ın aktardığı habere göre, Joe Biden, ABD ekonomisinin ”çok güçlü” olduğunu belirtti. Başkan Biden, ”Sorunlar bizden değil, başka ülkelerdeki ekonomik büyüme ve sağlam politikaların eksikliğinden kaynaklanıyor” dedi.

Biden, Fed’in faiz artırmaya başlamasından sonra hızla değer kazanan dolar için ”Doların gücünden değil, başka ülkelerin durumundan endişe duyuyorum” dedi. ABD Başkanı, enflasyonla ilişkin ise ”Küresel bir sorun. Diğer ülkelerdeki durum, ABD’de yaşanandan daha kötü” değerlendirmesini yaptı.

Joe Biden, Britanya Başbakanı Liz Truss’ın geri adım atarak Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’i 38 günde görevden almasına neden olan ’mini bütçe’ tasarısıyla ilişkin ”Yanlış olduğunu söyleyen tek kişi ben değildim. Kararı değerlendirmek Büyük Britanya’nın ama ben (Truss’ın politikasına) katılmıyorum” diye konuştu.

Kaynak: T24

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız