İstanbul
Parçalı az bulutlu
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,6699 %0.07
46,5002 %-0.03
4.316,18 % 0,39
114.720,00 %-3.174
Ara
Muhalif. DÜNYA 12 günlük sessizliğin ardından ilk kez görüldü: Hamaney aşure törenine katıldı

12 günlük sessizliğin ardından ilk kez görüldü: Hamaney aşure törenine katıldı

12 günlük sessizliğin ardından ilk kez kamuoyunun karşısına çıkan İran’ın Dinî Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Aşure törenine katıldı. İsrail saldırıları sırasında güvenli bir yerde olduğu öne sürülüyordu.

Okunma Süresi: 1 dk

İsrail ile yaşanan 12 günlük hava savaşının ardından İran’ın Dinî Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı. Güvenlik gerekçesiyle bir süredir görünmeyen Hamaney’in, Şiî takviminin en kutsal günü olan Aşure vesilesiyle düzenlenen bir törene katıldığı görüntüler devlet medyası tarafından paylaşıldı.

Tören sırasında salona girişte kalabalık tarafından karşılanan Hamaney’in, sağlık durumuna ilişkin söylentilere de son noktayı koyduğu yorumları yapıldı. Savaş süresince yalnızca önceden kaydedildiği öne sürülen mesajlarla kamuoyuna seslenen İran lideri, 13 Haziran’dan bu yana ilk kez canlı şekilde bir etkinlikte yer aldı.

Hamaney, son olarak 26 Haziran’da devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump’ın çağrılarına yanıt vererek, İran’ın “teslim olmayacağını” belirtmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *