İstanbul
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6337 %0.27
51,6013 %-0.2
6.704,43 % 0,27
67.018,55 %-0.286
Muhalif. ÇEVRE Van Gölü sahilinde 20 ton çöp toplandı

Van Gölü sahilinde 20 ton çöp toplandı

Okunma Süresi: 2 dk

Van’ın İpekyolu Belediyesine bağlı temizlik ekipleri ve gönüllülerce Van Gölü sahilinde yürütülen temizlik çalışması sonucunda yaklaşık 20 ton çöp toplandı.

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce ‘Dünya Temizlik Günü’ dolayısıyla “Sen Ben Hepimiz Temiz Bir İpekyolu İçin Aramızda Ol” sloganıyla Van Gölü’nün İskele Sahili’nde temizlik programı düzenlendi. Temizlik etkinliğine İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Kızılay, Let’s Do It Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı gönüllüleri katıldı. Kaymakam Aydın’ın da temizlik faaliyetine katıldığı etkinlikte gönüllüler yaklaşık 20 ton çöp topladı. Toplanan çöplerden ise “Temiz İpekyolu” yazısı yazıldı.

Toplanan çöplerle yazılan “Temiz İpekyolu” yazısı

“Üzüntü verici şekilde çok fazla çöp çıkıyor”

Konuya ilişkin konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, kentteki gönüllülerin desteğiyle Van Gölü’nün kıyısında temizlik faaliyeti yürüttüklerini belirtti. Van Gölü’nün korunması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Aydın, “Van Gölü’nün temiz kalması için gerek Cumhurbaşkanlığımız, gerek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız birçok tedbir alarak yürürlüğe koydu. Bizler de bu farkındalığı artırmak, Van Gölü’nü temizlemek ve sahip çıkmak amacıyla tüm gönüllülerimizle birlikte bir temizlik çalışması yürütüyoruz. Üzüntü verici şekilde çok fazla çöp çıkıyor. Buradan herkesi Van Gölü’nü temiz tutmaya ve tüm dünyaya tanıtmaya davet ediyorum” dedi.Kentte ciddi anlamda çöp atma problemi olduğunu dile getiren Let’s Do It İpekyolu Temsilcisi Ceylan Encü ise “Çöpler ne kadar toplanırsa toplansın, insanlarımız bilinçlenmediği sürece bu sorun son bulmuyor. İnsanlarımızın bilinçlenmesi adına daha fazla etkinlikler yapacağız” diye konuştu.

Çöp atılmaması konusunda vatandaşın daha duyarlı olması önerisinde bulunan Kızılay Van İl Kadın Teşkilatı Başkanı Kübra Oskay da bugün ellerinden geldiğince kıyıları çöplerden temizlediklerini söyledi.Çevre temizliği konusunda duyarlılık kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Van YYÜ Toplum Gönüllüleri Topluluğu Koordinatörü Şevin Öznur ise benzer etkinliklerle çevre temizliği dikkatinin artırılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Kaynak: T24

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız