İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5444 %0.06
49,6681 %0.03
5.770,25 % 0,30
91.962,65 %-1.177
Ara
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ Spotify, “Mesajlar” DM özelliğiyle sosyal ağlara rakip oluyor

Spotify, “Mesajlar” DM özelliğiyle sosyal ağlara rakip oluyor

Spotify, kullanıcıların müzik, podcast ve sesli kitapları arkadaşlarıyla paylaşabilmesi için yeni “Mesajlar” özelliğini duyurdu. Özellik sayesinde şarkılar ve içerikler sohbet içinde gönderilebilecek, metin ve emoji ile tepki verilebilecek.

Okunma Süresi: 1 dk

Spotify, kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni bir iletişim aracı olan Mesajlar özelliğini kullanıma sundu. Bu özellikle birlikte, kullanıcılar dinledikleri şarkıları, podcast’leri veya sesli kitapları uygulama içinden doğrudan arkadaşlarıyla ve aileleriyle paylaşabiliyor.

Mesaj göndermek için “Oynatılıyor” ekranındaki paylaş simgesine dokunmak ve bir arkadaş seçmek yeterli. Davet kabul edildikten sonra, taraflar sohbet ekranında içerik paylaşabilir, metin mesajı yazabilir ve emojilerle tepki verebilir. Mesajlara, uygulamanın sol üst köşesinde yer alan profil fotoğrafı menüsünden ulaşılabiliyor.

Spotify, güvenlik konusunda da önlemler aldığını duyurdu. Sohbetler endüstri standardı şifreleme ile korunuyor, yasa dışı ve zararlı içerikler için proaktif tarama teknolojisi kullanılıyor. Ayrıca kullanıcılar dilerse uygunsuz mesajları raporlayabiliyor, gönderen kişiyi engelleyebiliyor veya özelliği tamamen kapatabiliyor.

Şirket, yeni özelliğin Instagram, Facebook veya WhatsApp gibi platformların yerini almayı değil, onları tamamlamayı hedeflediğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *