İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7031 %0.23
50,1678 %0.06
5.902,25 % 0,77
88.711,00 %-1.555
Ara
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ Çok kişi yurt dışından PlayStation 5 getirme planı yapıyor. Peki ya gümrük?

Çok kişi yurt dışından PlayStation 5 getirme planı yapıyor. Peki ya gümrük?

Türkiye fiyatı 8299 TL olarak açıklanan PlayStation 5 için pek çok kişi şimdiden yurt dışından getirme planları yapıyor. O kişilerin pek çoğunun aklında, 'havalimanı gümrük kontrolünde sorun yaşar mıyız' sorusu var. Konuya ilişkin çarpıcı yorum ise “Gümrük alanının kralı da kuralı da yönetmelik değil, gümrük görevlisinin kendisidir ve her şey o memurun iki dudağı arasındadır” şeklinde oldu. İşte ayrıntıları…

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye’de fiyatı hayli yüksek olan PlayStation 5’i yurt dışından getirme planı yapan çok sayıda kişinin gümrük kontrolünde sorun yaşama kaygısı yaşadığı belirtilirken, bu konuda bir yazı ile sisteme dönük olabilecekler anlatıldı.

Ekşişeyler yazarının konuyla ilgili yazısında, güvenlik ve gümrük kontrolünün birbirinden farklı uygulamalar olduğu belirtilerek, şu bilgiler paylaşıldı:

KİMSE X-RAY’DE PLAYSTATİONUNUZLA İLGİLENMEZ

“Kabin içine aldığınız veya uçak altına verdiğiniz bagajlar güvenlik kontrolünden geçerler. Bu da uçağa kurallar dışında tehlikeli ve yasak (uyuşturucu, silah vs.) eşyaları almamaya yöneliktir. Kimse x-ray'de sizin playstation'ınızla ilgilenmez.

HER ŞEY MEMURUN İKİ DUDAĞI ARASINDA

Gümrük kontrolü ise havayolu ile girişlerde havalimanı çıkış kapısında olur. ya "gümrüğe beyanım var" diye kendi isteğinizle girersiniz, ya da gümrük görevlisi tarafından davet edilirsiniz.

Hakkınızda özel bir ihbar ya da tahkikat yoksa bu davet rastgele yapılır. Gümrük alanının kralı da kuralı da yönetmelik değil, gümrük görevlisinin kendisidir ve her şey o memurun iki dudağı arasındadır. O konularda yapacağınız  "yönetmelik şu kadar hakkım var diyor" savunması çoğu zaman idam fermanınızı imzalamak olur. o yüzden hal hareket ve tavırlar önemli.”

DİYELİM BAVULUNUZDAN BİR TANE ÇIKTI…

Görevli tarafından davet edildiğinizde ve bavulunuzdan 1 adet playstation 5 çıkması halinde bunu oynamak için alındığını söylemenin yeterli olduğu belirtilen yazıda, “İki cihaz olursa açıklamak daha zor olur, ikiden fazla cihazı ise açıklamak imkansıza yakın olur. Rastgele gümrük kontrolüne yakalanmak düşük bir ihtimaldir ama ihtimal dahilindedir” denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *