İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5276 %0.06
49,6324 %0.06
5.774,96 % 0,38
92.128,19 %-1.023
Ara
Muhalif. BİLGİ NOKTASI Gosting tatlısı son dönemin yeni fenomen lezzeti: İşte orijinal tarifi

Gosting tatlısı son dönemin yeni fenomen lezzeti: İşte orijinal tarifi

Sosyal medyada hızla yayılan gosting tatlısı, hafif yapısı ve pratik tarifiyle dikkat çekiyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz tarif!

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Gosting tatlısı nedir?

Gosting tatlısı, son dönemde özellikle TikTok ve Instagram gibi platformlarda popülerleşen hafif sütlü bir tatlı olarak öne çıkıyor. Görünüş olarak magnolia ve trileçe karışımını andıran tatlı, hem pratik yapımı hem de lezzetiyle kısa sürede fenomen haline geldi. Adını “ghosting” kavramından esinlenen tatlı, “yiyenin kaybolacak kadar hafif” olması nedeniyle bu şekilde adlandırılıyor.

Gosting tatlısı tarifi

Tatlı; alt tabanda bisküvi veya kek, ortada vanilyalı krema ve üstte krem şanti veya karamel sos katmanlarından oluşuyor. Soğuk servis edilen bu tatlı, özellikle yaz aylarında ferah bir alternatif sunuyor.

Malzemeler

  • 1,5 paket petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti (1 su bardağı soğuk sütle hazırlanmış)
  • Üzeri için kakao, karamel veya çikolata sos

Hazırlanışı

  1. Tabanı hazırlayın: Bisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Karışımı kabın tabanına bastırarak yayın ve soğumaya bırakın.
  2. Kremayı pişirin: Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  3. Soğutun ve birleştirin: Kremayı ılıtın, bisküvi tabanının üzerine dökün. Üzerine krem şantiyi yayın.
  4. Süsleme: Üzerine kakao, çikolata veya karamel sos gezdirin. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.

Püf noktaları

Kremanın kabuk tutmaması için ılıyana kadar karıştırmak önemlidir. Ayrıca tatlı bir gece dolapta beklerse kıvamı oturur ve lezzeti artar. Gerçek vanilya kullanmak da aromayı zenginleştirir.

Sunum önerisi

Gosting tatlısı cam bardaklarda veya küçük kupalarda porsiyonlanarak servis edilebilir. Üzerine mevsim meyveleri, fındık kırığı ya da lotus bisküvi parçaları eklenerek modern bir dokunuş kazandırılabilir. 

(Not: Tarif yapay zekaya oluşturulmuştur)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *