Türkiye genelinde etkisini artıran yaz havası kısa sürede yerini serin ve yağışlı günlere bırakacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkan sıcaklıkların ardından sert bir düşüş yaşanacağını ve vatandaşların gardıroplarını hemen yazlığa çevirmemesi gerektiğini söyledi.
“Montları biraz daha bekletin”
Prof. Dr. Şen, “Pazar gecesi Trakya’dan başlayarak Kuzey Ege, Marmara (İstanbul dahil) ve Batı Karadeniz’de kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yağışla birlikte sıcaklıklar 8-9 derece birden düşecek. Bu ciddi bir değişim” dedi.
Bursa ve Balıkesir’de 80 yıllık sıcaklık rekoru yolda
Meteoroloji verilerine göre, hafta sonunda Bursa ve Balıkesir’de Mayıs ayı için rekor sıcaklıklar ölçülebilir. 25 Mayıs Cumartesi günü her iki kentte de termometrelerin 40 dereceyi görmesi bekleniyor. Bu, Bursa’nın 1945’te kaydedilen 37 derecelik rekorunu geride bırakabilir.
Prof. Dr. Şen’in açıklamalarına göre, yaz havası pazar günü zirve yapacak ve ardından hızlı bir şekilde serinleyecek. İstanbul’da sıcaklıkların 32 dereceye kadar çıkmasının ardından pazartesi günü itibarıyla 24 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor.