İstanbul’da sıcaklıklar düşüyor, sağanak yağış geliyor: “Montlarınızı çıkarın” uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren İstanbul ve birçok ilde sıcaklıkların 5-6 derece düşeceğini ve sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Prof. Dr. Orhan Şen, “Kuzeyde yaz bitti, montlarınızı çıkarın” diyerek vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yarından itibaren İstanbul ve birçok ilde sıcaklıklar düşecek, sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medyadan yaptığı açıklamada vatandaşlara “Montlarınızı çıkarın” uyarısında bulundu.

Sıcaklıklar 5-6 Derece Düşecek

Prof. Dr. Orhan Şen, “Cuma ve pazartesi İstanbul'da yağmur var, sıcaklık 22-23 °C. 29 Eylül ve ekim başı kuzeyde yağışlar artacak, sıcaklık daha da düşecek. Kuzeyde yaz bitti.” dedi.

Bölge Bölge Hava Durumu

  • Marmara: Parçalı bulutlu. İstanbul, Kırklareli’nin kuzeyi, Kocaeli ve Sakarya’da yerel sağanak yağış bekleniyor.
  • Ege: Az bulutlu ve açık.
  • Akdeniz: Bölge genelinde açık hava hâkim.
  • İç Anadolu: Az bulutlu ve açık.
  • Batı Karadeniz: Düzce’de öğle saatlerinde, Sinop ve Kastamonu kıyılarında akşam sağanak bekleniyor.
  • Orta ve Doğu Karadeniz: Trabzon, Rize, Artvin kıyıları öğle saatlerinden itibaren; Samsun kıyıları gece yağışlı.
  • Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Hava açık ve güneşli.
İLGİLİ HABERLER