Deprem endişesi göç dalgasına dönüşebilir: Güvende hissedenlerin oranı sadece yüzde 7

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından Marmara Bölgesi’nde çalışanlar arasında güvenlik kaygısı tavan yaptı. Araştırmalara göre, her üç çalışandan biri deprem nedeniyle başka bir şehre taşınmayı gündemine aldı.

Depremin ardından çalışanların duygu durumları çarpıcı bir tablo ortaya koyuyor. Katılımcıların sadece yüzde 7’si kendini güvende hissettiğini belirtirken, yüzde 80’i depremden endişe duyduğunu ifade etti.

Ofislerin Dayanıklılığı Konusunda Büyük Belirsizlik

Marmara’daki çalışanların yüzde 38’i çalıştıkları binanın depreme dayanıklı olduğunu düşünürken, yüzde 17’si tam tersini söylüyor. Geriye kalan yüzde 40’lık kesim ise ofislerinin güvenliği hakkında bilgi sahibi değil.

Şirketler Hazırlıksız: Eğitim Yok, Plan Yok

Çalışanların yüzde 76’sı şirketlerinden herhangi bir afet eğitimi almadığını belirtiyor. Bununla birlikte yüzde 60’lık bir kesim bu tür eğitimlerin verilmesini talep ediyor. Ayrıca, çalışanların yüzde 65’i şirketlerinin herhangi bir afet eylem planına sahip olmadığını ifade ediyor.

Aksiyonlar Yetersiz Bulunuyor

Deprem sonrası şirketlerin aldığı önlemler de çalışanları tatmin etmiyor. Yüzde 55’ten fazlası kurumlarının bu süreçteki performansını yetersiz buluyor. Uzmanlar, afet yönetiminin artık sadece bir güvenlik değil, aynı zamanda bir iş sürdürülebilirliği meselesi haline geldiğini vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER