Uğurcan Çakır'dan Stuttgart zaferi sonrası Okan Buruk vurgusu

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır, Stuttgart karşısında alınan 2-0'lık galibiyetin ardından teknik direktör Okan Buruk'un hazırlık sürecindeki etkisine dikkat çekti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında sahasında Alman ekibi Stuttgart'ı 2-0 mağlup eden Galatasaray'da kaleci Uğurcan Çakır, maç sonu açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı ekibin oyunun başından sonuna kadar kontrolü elinde tuttuğunu belirten tecrübeli eldiven, teknik direktör Okan Buruk'un taktiksel hazırlığının galibiyette kilit rol oynadığını ifade etti.

Okan Buruk'un Taktiksel Planı İşledi

Uğurcan Çakır, rakibin birebir baskı yapacağını bildiklerini ve buna göre çalıştıklarını belirterek, "Okan hoca bizi bu maça çok iyi hazırladı. Rakibin baskı yapacağını biliyorduk ve geriden oyun kurarken Barış, Victor ve Yunus gibi isimleri topla buluşturarak alan açmayı hedefledik.

Zaman zaman istediğimizi sahaya yansıttık ve sonuç olarak 6 puana ulaştık" dedi. Bireysel performansından ziyade takımın galibiyetinin öncelikli olduğunu vurgulayan Çakır, sezon başındaki maç ritmi eksikliğini de yavaş yavaş aştığını dile getirdi.

Hedef Şampiyonlar Ligi'nde Üst Turlar

Geçen sezonki puan barajını aşmayı hedeflediklerini belirten Çakır, "Şampiyonlar Ligi çok zorlu bir arena. İlk 16'nın içinde yer almak istiyoruz.

Fenerbahçe derbisinden sonra bu maça daha özgüvenli çıktık ve sahada gerekeni yaptık" şeklinde konuştu. Takımın genç yıldızı Aleksey Batrakov'un performansına da değinen deneyimli kaleci, "Batrakov çok yetenekli bir isim.

Takıma alıştıkça form düzeyi de yukarı çıkıyor. Bugün harika bir maç çıkardı, onun başarısı bizi de mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER