© Muhalif 2024

Murat Karayalçın: Helalleşme değil özeleştiri

Siyasetin deneyimli ismi Murat Karayalçın parlamenter sistemi, tek adam rejimini, seçim sürecini ve CHP kültüründe helalleşmeyi değerlendirdi.

CHP’nin akil insanı Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın Muhalif’in konuğu oldu.

Muhalif Yayın Kurulu Üyesi Gazeteci Leyla Emeç Tavşanoğlu’nun sorularını yanıtlayan Murat Karayalçın önemli açıklamalarda bulundu.

İşte söyleşinin öne çıkan başlıkları…..

Tek adam rejimini değerlendiren Murat Karayalçın:

“2017 öncesi teorik olarak güçlerin birbirlerini dengeledikleri ve denetledikleri bir sistem vardı. Ama güçlerin birbirlerini dengelemeleri ve denetlemeleri Türkiye’nin tek adam rejimine geçmesini engelleyemedi.”

“Halk doğrudan devreye sokulmalı. Halkın, yani gerçek  egemenin yürütme erkinin içine girmesini sağlayacak düzenlemeler yapılabilmeli..”

“Yeni bir düzenlemeye gereksinim var o da imza. Şöyle: Yurttaşlarımız belli sayıda imzayla TBMM’nin gündemini saptayabilmeli, TBMM’ye kanun teklifi verebilmeli.”

Murat Karayalçın: İçimde ukdedir….

“CHP’nin ikinci kurucusu rahmetli Erdal İnönü’dür. Erdal İnönü olmasaydı CHP açılmazdı.”

“SHP’nin iki genel başkanı rahmetli Erdal İnönü ve Aydın Güven Gürkan’ı kaybettik. İkisinin de protokola göre CHP genel başkanı olarak görülmeleri gerekiyor. Fotoğrafları CHP genel başkanları fotoğrafları arasında yer almalı.”

Röportajın tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER