Türkiye'nin süs bitkisi ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Yalova'da, sonbaharın gelişiyle birlikte kasımpatı hareketliliği yaşanıyor. Kasım ayının gelmesiyle mezatlarda açık artırma usulü satışa sunulan kasımpatılar, çiçekçilerden büyük ilgi görüyor. Satış rakamlarında şimdiden yüzde 50 oranında bir artış gözlemlenirken, tezgahları süsleyen buketlerin fiyatları 750 ile 1000 TL arasında değişiyor.
Üretimde 723 bin adetlik kapasite
Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, kentteki üretim verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı içerisinde yaklaşık 723 bin adet kasımpatı üretildiğini belirtti. Üretim sürecinin temmuz ayında Antalya ve İzmir'den getirilen fidelerle başladığını ifade eden İlmeç, doğal büyüme yöntemiyle yetiştirilen çiçeklerin hasat dönemine girdiğini, karartma yöntemiyle üretilenlerin ise kısa süre içinde piyasaya sürüleceğini kaydetti.

Öğretmenler Günü beklentisi
Sektördeki canlılığın önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Yaklaşan Öğretmenler Günü'nün çiçek piyasasına olan talebi yükselteceğini vurgulayan yetkililer, Yalova'nın üretim potansiyelinin bu talebi karşılayacak düzeyde olduğunu belirtiyor. Çiçekçi esnafı Özer Semiz ise kış sezonunun gözdesi olan kasımpatıların farklı renk seçenekleriyle müşterilerin ilk tercihi olduğunu ve özel buket tasarımlarıyla satışların hız kazandığını ifade etti.