Perseid yağmuru Erciyes'in zirvesinden izlendi

Gökyüzü tutkunları, ışık kirliliğinden uzaklaşarak Erciyes'in 2 bin 650 metre yüksekliğinde Perseid meteor yağmurunu gözlemledi.

Perseid meteor yağmurunun en parlak anları, Erciyes Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğinde gökyüzü tutkunlarını bir araya getirdi. Katılımcılar, şehir ışıklarından uzakta meteorların gece boyunca bıraktığı izleri takip etti.

Gözlem için zirveye çıktılar

Kayseri Bilim Merkezi ile Erciyes A.Ş. tarafından Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı'da düzenlenen etkinliğe gelenler teleferikle gözlem alanına ulaştı. Yanlarında getirdikleri minderlerle gökyüzünü izleyen katılımcılara Samanyolu, gezegenler ve yıldızlar hakkında bilimsel bilgiler aktarıldı.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu, dağın dört mevsim farklı etkinliklere ev sahipliği yapan bir merkez haline geldiğini söyledi. Meteor gözlem buluşmasının Erciyes'te gelenekselleştiğini belirten Akşehirlioğlu, halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen olayın uzmanlar tarafından bilimsel yönleriyle anlatıldığını kaydetti.

Perseid yağmuru Erciyes'in zirvesinden izlendi

Yaklaşık 10 yıllık gelenek

Etkinliğe katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Erciyes'in uluslararası ziyaretçi ağırlayan büyük bir kayak merkezi olmasının yanında gökyüzü gözlemleri için de güçlü bir konuma sahip olduğunu anlattı. Cıngı, her yıl 12 Ağustos'ta gözlemlenen Perseid yağmurunu dağda izleme geleneğinin yaklaşık 10 yıldır sürdüğünü söyledi.

Işık kirliliğinin düşük olduğu yüksek rakımlı alan, katılımcılara meteorları ve yıldızları daha net izleme imkanı sundu. Etkinlik, Erciyes'in kış sporlarının ötesinde bilim ve doğa buluşmaları için de kullanılan bir destinasyona dönüştüğünü gösterdi.

İLGİLİ HABERLER