Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden İsrail seçimleri iddialarına sert yanıt

Türkiye'nin İsrail'deki seçim süreçlerine müdahil olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan İletişim Başkanlığı, bu tür söylemlerin bilinçli bir manipülasyon girişimi olduğunu vurguladı.

İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde uluslararası basında ve dijital platformlarda Türkiye'yi hedef alan asılsız iddialara karşı resmi bir açıklama yayımladı. Türkiye'nin İsrail'deki seçimlere müdahale ettiği yönünde ortaya atılan söylemlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Kasıtlı bir dezenformasyon süreci

DMM tarafından yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların tesadüfi olmadığına dikkat çekildi. Bu tür haberlerin, kamuoyunu manipüle etmeyi hedefleyen organize ve açık bir dezenformasyon kampanyasının bir parçası olduğu ifade edildi. Kurum, uluslararası medya organlarında yer bulan bu tür gerçek dışı ithamların, Türkiye'nin dış politika süreçlerine yönelik bir karalama girişimi olduğunu vurguladı.

Kamuoyuna itibar etmeyin çağrısı

Açıklamanın devamında, vatandaşların ve uluslararası kamuoyunun bu tür yanıltıcı bilgilere karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. Gerçek dışı haber ve iddialara itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizen DMM, dezenformasyonla mücadelenin kararlılıkla süreceğini bir kez daha yineledi.

İLGİLİ HABERLER