Muğla'nın Datça ilçesinde dünden bu yana etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek birçok noktada su baskınlarına yol açtı. Özellikle İskele Mahallesi'nin Burgaz mevkisinde yoğunlaşan yağışlar, yolların kısa sürede göle dönmesine neden oldu.
Ulaşımda aksamalar yaşandı
Bölgede etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda biriken sular, sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı. Park halindeki çok sayıda araç, yükselen su seviyesi nedeniyle sular altında kalarak mahsur kaldı. Vatandaşlar araçlarını kurtarmak için çaba sarf ederken, bölgedeki trafik akışı da ciddi şekilde etkilendi.
Belediye ekipleri teyakkuza geçti
Yaşanan su baskınlarının ardından Datça Belediyesi'ne bağlı ekipler, bölgede tahliye ve temizlik çalışmalarına hız verdi. Tıkanan mazgalların açılması ve biriken suların tahliye edilmesi için yoğun bir mesai harcayan ekipler, olası yeni baskınlara karşı önlemlerini artırdı. Meteorolojik uyarıların ardından bölgedeki yağışlı havanın etkisini sürdürmesi bekleniyor.