Samsun'daki cinayet davasında şaşırtan ifade: Annesini korumak için babasını vurduğunu savundu

Samsun'da babasını öldüren Doğancan Yavuz'un yargılandığı davada, anne Güner Yavuz eşinden şiddet gördüğünü belirterek oğlundan şikayetçi olmadığını açıkladı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşanan ve bir ailenin dramını gözler önüne seren cinayet davasında yeni detaylar ortaya çıktı. İbrahim Yavuz'u tabancayla vurarak öldüren 35 yaşındaki oğlu Doğancan Yavuz, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Olay günü babasının kendisine ve annesine yönelik şiddet eğilimi gösterdiğini iddia eden sanık, cinayeti savunma refleksiyle işlediğini öne sürdü.

Şiddet dolu bir evlilik ve cinayet anı

Duruşmada savunma yapan Doğancan Yavuz, babasının yıllardır hem kendisine hem de annesine psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığını iddia etti. Olay günü babasının elinde bıçakla annesinin üzerine yürüdüğünü belirten Yavuz, "Durmasını söyledim ancak üzerime geldi.

Kendimi korumak için ateş ettim, tetik elimde takılı kaldı" ifadelerini kullandı. Sanık, babasının alkol bağımlılığı ve saldırgan tutumu nedeniyle evde huzurun kalmadığını, annesini korumak için defalarca akrabalarının yanına sığındıklarını anlattı.

Samsun'daki cinayet davasında şaşırtan ifade: Annesini korumak için babasını vurduğunu savundu

Anne Yavuz: Oğlumdan şikayetçi değilim

Duruşmada tanık olarak dinlenen anne Güner Yavuz ise eşinin kendisine yıllardır şiddet uyguladığını ve bu durumun sağlığını bozduğunu dile getirdi. Eşinin olay anında elinde bıçakla kendisini tehdit ettiğini belirten anne Yavuz, "Oğlumla sürekli tartışıyorlardı.

Eşim bıçakla üzerime yürüdü ve beni öldürmekle tehdit etti. Oğlumdan şikayetçi değilim, bana o bakıyordu" diyerek oğluna destek verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin ve cinnet haliyle hareket edip etmediğinin tespiti için Adli Tıp 4'üncü İhtisas Kurulu'ndan rapor alınmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İLGİLİ HABERLER